3 verschillende keukens bereid door de chef aan huis

Heb je binnenkort een feestje en wil je heel graag goed uitpakken? Begrijpelijk, want we hebben we allemaal behoefte aan een goed feest. En of het nu gaat om een 30e verjaardag, een bruiloft of een bedrijfsjubileum, bij een goed feest hoort goed eten. 

Ga je eigenhandig de catering verzorgen? Of wil je het uitbesteden aan een professionele chef aan huis die in jouw keuken een sterwaardige maaltijd of een reeks overheerlijke hapjes bereidt? Laat voordat je de chef uitnodigt, je inspireren door diverse wereldkeukens met ieder hun eigen specialiteit. 

Op Italiaanse toer met de chef aan huis

We beginnen met wereldberoemde Italiaanse pizza’s en pasta’s waar al je gasten absoluut van zullen smullen. Kleine pizzaatjes bij een drankje zijn altijd een welkome succes en komen je gasten dineren, dan verras je ze met een lekkere pasta bolognese en een huisgemaakte tiramisu toe. Ga je zelf in de keuken staan of laat je de kookkunsten over aan een chef aan huis? Zolang je maar eigengemaakte pizza- of pastadeeg met verse groentes en smaakvolle parmaham, pancetta, prosciutto, mozzarella -en ga zo maar door- serveert. 

Hoe je een pizzabodem zelf kunt (laten) maken? Dat is heel simpel met het volgende recept: 

  • Doe 500 gram bloem, 7 gram gedroogde gist, 10 gram zout in een ruime kom. Houd de gist en zout van elkaar gescheiden, anders gaat het rijsproces niet van start. Voeg op het laatst ca 300 ml lauwwarm water toe. 
  • Met je handen (dit heeft de voorkeur) of deeghaken kneed je de ingrediënten tot een mooie gladde deeg. Ga hier minimaal een kwartier mee door om de gluten te activeren en een homogeen resultaat te krijgen. 
  • Zet het deeg een uur opzij en leg een schone theedoek over de kom. In een ruimte op kamertemperatuur kan de gist zijn werk doen en het deeg optimaal doen rijzen. 

Is de deeg gerezen, dan is die klaar om uitgerold te worden en te garneren met een heerlijke pizzasaus, de gewenste ingrediënten en geurige kruiden. En heb je zelf nu niet de tijd om de pizza te maken, dan doet de chef aan huis het zonder problemen voor je. 

Heet, heter, heetst met Aziatische maaltijden

Een verrassende keuken die bij veel diners aan huis een groot succes is, is de Aziatische keuken. Iedereen is bekend met Chinees eten en staat graag in de rij voor bami goreng met babi pangang. Wil je het eens over een andere boeg gooien, dan laat je de chef aan huis een heerlijke Indische curry met rijst bereiden. De geuren van warme kruiden, scherpe pepers en kokos komen je uit de keuken tegemoet.  

In de Aziatische keuken zijn runder-, lam- of scampigerechten erg populair, maar de chef aan huis weet ook voortreffelijke vegetarische curry’s te maken. Jouw gasten zullen absoluut genieten van een geweldige maaltijd. Tenzij ze niet tegen heet eten kunnen, dan zul je ze van tevoren moeten waarschuwen. 

Een old school Amerikaanse barbecue

Waar je ook zeker indruk mee maakt bij je gasten, is met Amerikaans eten dat bestaat uit heerlijke vleesgerechten. Dus is geen van je gasten vegetariër, organiseer dan een barbecue waarbij de chef aan huis het vlees met de perfecte garing klaarmaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van spareribs met een zoete marinade, rijk opgemaakte broodjes hamburgers, een medium doorbakken T-bone… Het water loopt je toch al in de mond. En het mooie is ook nog: heb je echt een goede chef aan huis, dan weet hij van de lekkerste vleesgerechten een mooie vegetarische variant te maken die niet onderdoet voor het origineel.  

Geef je een feest, bestel dan een chef aan huis

Maak het jezelf niet te moeilijk door de complete catering tijdens je feest op je te nemen. Zeker als het om een groot aantal gasten gaat en je eigenlijk het geduld en de ervaring niet hebt om tot een heerlijke maaltijd te komen. Bespaar jezelf de stress en laat een chef aan huis het werk doen, terwijl jij de tijd hebt om bij te kletsen met je gasten en te genieten van een sfeervol feest.