3 tips voor een leuke dag uit met je gezin

Gezin quality time :) Zo kun je kiezen voor een dagje dierentuin, pretpark, maar is ook een museum voor veel kinderen natuurlijk hartstikke leuk. Om er nu voor te zorgen dat het voor zowel de kinderen als jullie ouders een dag wordt om nooit te vergeten, is een goede voorbereiding natuurlijk essentieel. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je ergens halverwege met pech onderweg langs de kant van de weg staat. Om ervoor te zorgen dat deze dag weg gegarandeerd slaagt, hebben we een aantal tips voor je.

Laat je auto vooraf goed nakijken

Rijd jij normaalgesproken alleen maar kleine stukjes met je auto, dan is het verstandig om voor een wat langere afstand toch even langs de garage te gaan. Het kan namelijk heel goed zijn dat er wat zaken zijn die toch even nagekeken moeten worden. Zo is de bandenspanning belangrijk om te checken, maar ook het oliepeil, de remmen en tal van andere zaken. Zo voorkom je dat je onderweg met pech langs te kant van de weg komt te staan. Kijk daarnaast ook of je verzekering eventueel vervangend vervoer biedt wanneer je toch problemen krijgt. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren. Waar je bij een huis verplicht bent om een opstalverzekering af te sluiten, maar je wel zelf online je opstalverzekering kunt vergelijken en ook afsluiten, geldt dit voor je auto ook. In Nederland ben je namelijk verplicht om een WA verzekering te hebben, maar bij welke verzekeraar bepaal je helemaal zelf.

Koop je kaartjes vast online

Vooral in de vakantie kan het nog wel eens druk zijn in de verschillende pretparken, dierentuinen of musea in ons land. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om je tickets voor jullie uitje alvast van te voren aan te schaffen. Het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer je bij de kassa komt en het blijkt dat het park de maximale capaciteit heeft bereikt. Daarbij komt ook dat je online vaak verschillende acties hebt, waardoor je nog enkele euro’s kunt besparen ook. Met dit geld kun je je kinderen en ook jezelf vervolgens trakteren op een heerlijk ijsje wanneer de temperatuur dit toelaat of iets anders lekkers. 

Neem schone kleding mee

Ga je met de kinderen op pad, dan kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. Je doet er dus ook altijd verstandig aan om een setje schone en droge kleding mee te nemen. Het is namelijk vervelend wanneer ze bijvoorbeeld door de spanning in hun broek hebben geplast of om wat voor andere reden dan ook nat of vies zijn geworden. Vooral wanneer het koud is, kan dit ervoor zorgen dat de dag voor je kind, maar dus ook voor de rest van het gezin helemaal verpest is. Wees dus verstandig en bespaar jezelf deze ellende. Aangezien je met kinderen toch al een rugtas vol spullen nodig hebt, kan een setje droge kleding hier ook nog wel bij.