3 leuke uitjes tijdens de zomervakantie

Nog even en dan is het dan eindelijk weer zover, tijd voor de zomervakantie. Een periode van 6 tot 8 weken waar de kinderen geen school hebben en waar ze heerlijk kunnen genieten van het prachtige weer. Waar de één zich langzaam mag voorbereiden op de middelbare school, geldt dit voor de ander niet. Wat wel belangrijk is, is om je kinderen als ouders tijdens deze periode te vermaken. Nu hebben de meeste ouders maar 5 weken per jaar vakantie, waardoor de zomervakantie vaak voor een deel wordt ingevuld door opa en oma en wanneer ze oud genoeg zijn blijven de kinderen gewoon lekker alleen thuis. Om er toch iets leuks van te maken samen, is het ook buiten een eventuele vakantie naar het buitenland of eigen land leuk om iets te ondernemen. Daarom hebben we maar liefst 3 leuke uitjes voor je op een rijtje gezet, zodat je je deze vakantie niet hoeft te vervelen.

Dagje strand

Wat is er nu leuker dan een dagje naar het strand? Vooral met de steeds warmer wordende zomers, is het heerlijk om naar het westen van het land te rijden en daar te genieten van het Scheveningse, Noordwijkse of Katwijkse strand. Wanneer je een flinke rit voor de boeg hebt en bijvoorbeeld uit het oosten moet komen, dan is het wel verstandig om vroeg te vertrekken. De kans dat er met jou nog tal van andere mensen hetzelfde idee hebben, is vrij groot. Ga je met de kids, zorg dan voor genoeg vermaak onderweg en zorg dat je een koelbox of handige grote mom tote bag bij je hebt, die rijkelijk gevuld is met wat eten en drinken. Rijd jij alleen en zit je partner naast je, dan is het ook voor hem of haar leuk zich goed te kunnen vermaken. Vooral op de lange en vaak ook saai A1, is het wìjzen van de weg vaak niet nodig. Hoe leuk is het dan om een spelletje zoals ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ te doen, zodat ook de bijrijder iets te doen heeft. Wanneer jullie op de plaats van bestemming zijn, is het tijd om een plekje te zoeken en vooral te genieten van het heerlijke weer.

Ga naar een pretpark

Nederland kent tal van te gekke pretparken. Met natuurlijk de Efteling als absoluut hoogtepunt, mag een dagje naar een pretpark eigenlijk niet ontbreken. Een handige tip is het een zwarte shopper kopen, zodat je zelf allerlei lekkere dingen mee kunt nemen en niet alles in het park hoeft te kopen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, is het verstandig even goed te kijken welk pretpark hier het beste op aansluit. Stel dat je een zoon van 4 hebt en een dochter van 6, dan kan het verstandiger zijn om naar Julianatoren in Apeldoorn te gaan, dan dat je naar de Efteling of Walibi gaat. Hier moet je namelijk van 110 cm zijn om toegang te kunnen krijgen tot de Baron of één van de vele andere spannende attracties. Omdat je natuurlijk wel het optimale uit je dagje weg wilt halen, is het dus verstandig dit vooraf even goed na te kijken.

Dagje naar het bos

Een dagje naar het pretpark en ook naar het strand kost natuurlijk een hoop geld. Nu kun je naar het strand rustig je eigen koelbox meenemen, maar wanneer je eerst een uur moet rijden, dan kan dit, in combinatie met het parkeren aan de kust, flink in de papieren lopen. Een dagje naar het bos of een recreatieplas is daarom ook ontzettend leuk. De meeste dorpen en steden hebben er vaak wel één binnen een straal van een aantal kilometer in de buurt. Het enige wat je dan nodig hebt, is wat eten en drinken en misschien een bal of paar badmintonrackets om ook nog even te kunnen bewegen. Kortom, genoeg te doen dus!