3 leuke plekjes voor een wandeling in combinatie met een picknick

Hoewel de lente er in feite al is en we er al wat van hebben mogen voelen, moet het echte mooie weer nog komen. Gezien de beperkte opties voor vertier als gevolg van de coronamaatregelen is het leuk om een picknick buiten de deur te gaan doen bij wijze van uitje, in combinatie met een mooie wandeling. Zo kun je ook als er geen horeca is waar je neer kunt ploffen een leuke dag hebben met je partner, gezin of vrienden. We bespreken drie leuke plekjes in Nederland die zich hiervoor lenen.

3 leuke plekjes voor een wandeling in combinatie met een picknick

Woudrichem

Eén van de leukste maar tamelijk onbekende stadjes in Nederland is Woudrichem in het uiterste noorden van Noord-Brabant. Dit oude vestingstadje is gelegen waar de Waal en de Boven-Merwede elkaar ontmoeten, tegenover het eveneens erg mooie Gorinchem. Het compacte historische centrum leent zich voor een prachtige, fijne wandeling door de schattige straatjes van het rustige stadje met zijn historische gebouwen. Na je wandeling kun je de groene wallen om de vesting beklimmen, waar je op verschillende mooie plekken je picknick zou kunnen nuttigen. Je kunt daarbij zelf kiezen of je uitzicht op het stadje, de haven of de rivier wilt. Parkeren kan vlak bij de wallen.

Woudrichem

Hatertse en Overasseltse Vennen

Zin in een wandeling door de natuur, maar ben je een beetje uitgekeken op het bos? Breng dan eens een bezoekje aan de Hatertse en Overasseltse Vennen aan de zuidwestelijke zijde van Nijmegen. Dit wonderlijke landschap waar water en heide zij aan zij gaan leent zich voor vele mooie foto’s van de meer dan twintig vennen én een ruime wandeling. Onderweg kun je, voornamelijk langs de bosranden die delen van de vennen omgeven, plekjes waar je kunt neerploffen voor je picknick. Sla tijdens je wandeling niet de ruïne van de kapel van St. Walrick en de ‘koortsboom’ over. Het verhaal gaat dat als je een lapje stof van een zieke in deze zomereik hangt, dat de zieke zal genezen.

Hatertse en Overasseltse Vennen

Loonse en Drunense Duinen

Altijd al eens willen picknicken in de woestijn? Kom dan een middagje naar de Brabantse Sahara! In het hart van Noord-Brabant vind je het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen. Dichter bij een woestijn kom je niet in Nederland. Hier kun je stevige wandeling maken en je kleedje spreiden op het gele zand voor een lekkere picknick. Uiteraard moet je wel even inschatten hoe de wind staat, voordat alles onder het zand zit en je hapjes en drankjes verpest worden.

Om een wandeling en een picknick te combineren, komt een handige tas wel van pas. Gezien het feit dat het picknickseizoen in aantocht is, zou het zomaar kunnen dat bedrijven handige tassen bedrukken als relatiegeschenk, zoals koeltassen, en dat je op deze manier gratis aan een ideale picknicktas kunt komen.

Loonse en Drunense Duinen