2 tassen die je absoluut mee neemt tijdens een weekendje weg

Ga jij er binnenkort lekker een weekendje tussenuit? Dan is het wel prettig dat je ook voldoende spullen mee kunt nemen. Afhankelijk van of je naar de zon gaat of gewoon in eigen land blijft, is het belangrijk te bepalen wat je allemaal mee wilt nemen. Zo kun je je wel voorstellen dat je naar het zonnige Spanje een stuk minder ruimte in je koffer of tas nodig hebt, dan wanneer je de lange broek en trui mee moet nemen omdat het in eigen land nog geen 10 graden is. Kortom, belangrijk dus om niet alleen tijdig te beginnen met inpakken, maar er ook voor te zorgen dat je de juiste tassen bij je hebt. Om je hierbij een handje te helpen, hebben we een tweetal tassen voor je, die je tijdens een weekendje weg absoluut bij je moet hebben.

Begin op tijd met inpakken

Voor we verdergaan met de 2 tassen die je absoluut mee moet nemen, is het handig eerst wat dieper in te gaan om het inpakken van deze tassen. Wat namelijk vooral van belang is, is dat je tijdig begint. Op het moment dat je een avond voor vertrek begint en je komt er dan pas achter dat je iets bent vergeten, is de kans vrij klein dat je dit nog kunt halen. Uiteraard is het wel afhankelijk van wat je bent vergeten en zal een tube tandpasta niet direct voor problemen zorgen. Toch is het wel aan te raden om een aantal dagen van tevoren te beginnen. Niet alleen voor je eigen gemoedsrust, maar ook om te kijken of alles wel past. Blijkt dat je bijvoorbeeld een te kleine tas hebt, dan kan het handig zijn een andere mee te nemen of wat spullen thuis te laten.

Weekendtas

Een weekendtas is de perfecte tas voor een weekend weg. Deze tassen zijn namelijk zo ingedeeld, dat je er gemakkelijk de nodige kleding en andere spullen in kwijt kunt. Helemaal wanneer je met de auto gaat, is een tas vele malen handiger dan een koffer. Een koffer is namelijk een stuk minder eenvoudig om mee te nemen, vooral wanneer er meerdere mee moeten. Kies je voor een tas, dan kun je deze veel gemakkelijker in elkaar drukken. Let wel even op dat je niet alle kleding in de kreukels hebt en je bij aankomst eerst een uur staat te strijken. Een goede tip is om je kleding te rollen in plaats van de vouwen.

 

Rugzak

Naast een weekendtas, is het ook handig om een andere tas mee te nemen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het allesbehalve praktisch is om deze tas mee te slepen op het moment dat je door een stadje gaat struinen. Door een rugzak mee te nemen, kun je de grote tas thuis laten en alleen wat belangrijke spullen meenemen. Loop je liever toch niet de hele dag met een tas op je rug, dan zijn heuptasjes het perfecte alternatief. Deze tasjes zijn ideaal voor je telefoon, pasjes en wat andere belangrijke spullen die je mee wilt nemen. Zo hoef je niet te slepen met een tas en heb je alles binnen handbereik.

 

Rugzak