12x leukste stadswandelingen per provincie

Nu vrijwel alles gesloten is en het weer beetje bij beetje beter wordt, willen we er allemaal graag op uit. Ondertussen kun je het rondje wandelen in je wijk wel dromen, dus is het tijd voor een nieuw rondje. De Stadswandeling bedacht daarom een wandeling door verschillende steden in Nederland. Voor een kleine bijdrage kan je een leuke wandeling maken waarbij je de horeca steunt, door onderweg een hapje en een drankje te scoren. Bovendien leer je jouw stad of een andere stad in Nederland op een leuke manier kennen. In deze blog lichten wij de leukste stadswandelingen per provincie toe.

Noord-Holland, Amsterdam

Op zoek naar een originele wandeling met een vriendin of een date? Dan is deze Street Art speurtocht door de Jordaan wat voor jou! Jullie gaan samen op een interactieve manier op zoek naar 15 verstopte kunstschatten. Tijdens deze speurtocht loop je zo’n 10.000 stappen, heb je die ook weer gelijk aangetikt! Samen kunnen jullie genieten van de scheve grachtenpanden, de kleurrijke gevels, bruine Amsterdamse kroegen (helaas wel gesloten), gezellige marktkramen en natuurlijke de prachtige street art!

Voor 19,99 euro kan jij deelnemen aan deze interactieve speurtocht. Voor deze prijs krijg je naast de speurtocht (map en een pen) twee verfrissende drankjes en een kleine snack voor onderweg. Ook leer je elkaar en de buurt kennen tijdens de wandeling, door middel van leuke quizvragen en weetjes over de buitenkunst.

Zuid-Holland, Den Haag

Heb je zin om in je vrije weekend lekker sportief de deur uit te gaan in Den Haag? De Stadswandeling organiseert elk weekend De Stadswandeling 070. Dit een unieke wandeling door Den Haag van ongeveer 1,5/2 uur. Je komt langs de mooiste plekjes en horecaondernemingen. Een verantwoord uitstapje en tegelijkertijd de horeca steunen. Deze stadswandeling kost maar 3,50 euro. Voor dit bedrag krijg je een originele route in PDF, 5 á 6 deelnemende horecazaken waar je langsloopt, een menukaart van de speciale deals die zij aanbieden voor 5 euro (hapje en drankje)!! Daarnaast krijg je een pub quiz en leuke feitjes over Den Haag en als laatste een paar leuke opdrachten voor onderweg.

Zuid-Holland, Den Haag

Zeeland, Middelburg

Ook Middelburg kan niet achterblijven. Hier organiseert De Stadswandeling ook een wandeling door het centrum van Middelburg. Het concept klinkt als volgt: ontdek, proef en take it a way. Hiermee wordt bedoeld, ontdek de stad Middelburg, proef allerlei lekkernijen bij lokale ondernemers en neem het vervolgens mee onderweg. Denk aan hapjes als, dimsum, huisgemaakte tiramisu of een mini pokébowl. Ook deze wandeling kost 3,50 euro en hierbij zitten dezelfde onderdelen inbegrepen als bij de stadswandeling Den Haag

Brabant, Den Bosch

Stadswandeling 073 leidt je langs vier horecazaken in de Bossche binnenstad. Deze route is zo’n 5 kilometer lang en brengt je door de prachtige binnenstad van Den Bosch. In Den Bosch kun je genieten van onder andere een Surinaams broodje of ga voor een heerlijke Taco. Deze route kost 3,50 euro en kan maximaal in groepjes van 2 personen gelopen worden.

Limburg, Maastricht

Ga op culinaire ontdekkingsreis in Maastricht. Maak een wandeling van ongeveer 6 kilometer door het mooie centrum van Maastricht, afgewisseld met een hapje en een drankje. Voor 3,50 euro kan je kiezen tussen twee wandelingen, een rondje Maastricht of Maastricht van hoog naar laag. De prijs is inclusief wandelroute in PDF, menukaart van lokale horecazaken, quiz over Maastricht en opdrachten om onderweg uit te voeren.

Limburg, Maastricht

Utrecht

Stadswandeling 030 leidt je door het centrum van Utrecht. Ook hier gelden dezelfde regels als bij de voorgaande steden. Alleen elke stad is toch weer anders. Dus mocht je de voorgaande steden al gehad hebben, twijfel niet een ga naar Utrecht. Een super leuke en levendige stad.

Flevoland, Almere

Ben jij een vogelliefhebber? Ga dan voor deze route door Almere. Deze route is door Visit Almere uitgestippeld en wordt rondje Lepelaarsplassen genoemd. Dit zegt eigenlijk al genoeg denk ik, maar dit is een populaire spot voor vogels. Dus neem je camera mee en ga op pad. Deze route is 12 kilometer en gratis te downloaden via deze link. Tijdens de route kom je ook langs de Noorderplassen en het Markermeer

Gelderland, Nijmegen

Ook Nijmegen beschikt over De Stadswandeling. Tijdens deze culinaire route kom je langs verschillende horeca zaken en leuke hotspots van Nijmegen. Hiervoor geldt ook dat je voor 3,50 euro een route krijgt en daarbij menukaarten voor de lokale ondernemers. Hier kan je dan voor 5 euro een drankje en een lekkere snack scoren

Gelderland, Nijmegen

Overijssel, Enschede

In Enschede is een gratis wandelroute uitgestippeld die je brengt langs de historie en bijzonderheden die het centrum van Enschede te bieden heeft. Een heerlijke wandeling om Enschede eens goed te ontdekken. Tijdens deze stadswandeling verken je Enschede op eigen houtje met een papieren gids. De route is gratis te downloaden via deze link.

Friesland, Leeuwarden

In Leeuwarden zijn gratis wandelroutes te downloaden. Helemaal corona proof! Je kunt kiezen uit vier verschillende routes die je allemaal naar een ander deel van Leeuwarden meenemen. Tijdens deze routes is het altijd mogelijk om onderweg even een hapje of drankje te halen en direct de horeca te steunen in deze zware tijd.

Groningen

Een wekelijks uitgestippelde stadswandeling door de stad van Groningen met stadswandeling 050. Je kunt zelf bepalen waar je route start, op deze manier blijft de route rustig. Iedere week kun je je voor 3,50 euro aanmelden voor de wandeling. Je ontvangt een uitgestippelde route en daarnaast een menukaart met de deals van 4 á 5 deelnemende horecazaken.

Drenthe, Assen

In Drenthe zijn de ondernemers zelf aan de slag gegaan met een wandelroute. Deze route kan gelopen worden van 13 maart t/m 31 mei in het centrum van Assen en is circa 5 kilometer lang. Elke week wordt er een nieuwe route uitgestippeld, dus je kan eigenlijk elke week een rondje Assen doen. Je loopt langs de mooiste hotspots van Assen en langs verschillende horecagelegenheden. Geniet van het prachtige centrum en de lekkere hapjes. Ook deze wandeling kost 3,50 euro en hierbij zit hetzelfde inbegrepen als de voorgaande wandelingen die genoemd zijn. 

Genoeg opties om de deur uit te gaan denk ik zo maar.Dus bel je vrienden, trek je schoenen aan en ga er heerlijk een dagje op uit! Wanneer je jouw eigen stad hebt gehad, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden! Dus geen smoesjes meer en trek elkaar mee op pad! Super gezellig en ook nog eens sportief!