10x Voetbal uitjes

Het EK is begonnen en ondertussen begint het bij ons zelf ook een beetje te kriebelen. We zitten maar achter de televisie, maar nog leuker zou het zijn als we zelf lekker kunnen gaan voetballen. Natuurlijk wel op de momenten dat Nederland niet speelt, want je wilt toch geen wedstrijd missen van onze Oranje Helden. Wij hebben voor jou de allerleukste voetbal uitjes verzameld! Zo kan je je altijd vermaken, ook wanneer je Oranje geen wedstrijd speelt. Lekker sportief en gezellig.  

10x Voetbal uitjes

1. Thuis voetballen

Als je na het zien van al die wedstrijden zelf niet meer stil kan blijven zitten, ga dan lekker voetballen. Je hebt er helemaal niet veel voor nodig en er zijn ontelbare mogelijkheden. Hieronder noemen wij een aantal leuke spelletjes op:

2. Flesvoetbal

Deze vorm van voetbal kent iedereen wel, een echte klassieker! Iedereen heeft een flesje vol met water en zonder dop. Iedere deelnemer heeft zijn eigen flesje en het doel is om elkaars flesje om te schoppen. Als het flesje omvalt dan moet de speler van wie het flesje is, eerst de bal halen voordat hij zijn flesje rechtop mag zetten. De speler die aan het einde het meeste water over heeft, die wint!

3. Ezelen

Ook dit spel is onder de meeste personen wel bekend. Je neemt een voorwerp, een muur of een doel waar je op kunt mikken. Je gaat om de beurt proberen te schieten op het gekozen voorwerp. Het spel stopt wanneer iemand het voorwerp mist, deze persoon krijgt dan de letter E. De eerst volgende keer dat deze persoon mist krijgt hij de letter Z en ga zo maar door. De persoon die als eerste het woord ezel heeft, verliest.

4. Latje trap

Het woord zegt het al, maar het blijft een leuk spel. Iedere speler krijgt vijf pogingen om vanaf een afstand de bal op de lat te schieten. De speler die na vijf pogingen het meest de lat heeft geraakt, die wint!

1. Thuis voetballen

5. Voetgolf

Ben jij fan van voetbal, maar vind je golfen ook heel leuk? Dan is voetgolf het perfecte uitje voor jou. Voetgolf is de perfecte combinatie van voetbal en golfen. Het doel van dit spel is dat je de bal in zo’n min mogelijk aantal trappen in een hole krijgt. Het klinkt natuurlijk heel makkelijk, maar onderweg kom je spannende en uitdagende obstakels tegen die het een stuk moeilijker maken. Voetgolf kan je op verschillende plekken in Nederland doen. In Alkmaar heb je bijvoorbeeld een voetgolfbaan met wel 18 holes.

5. Voetgolf

6. Midget voetgolf

Deze combinatie van voetbal, golfen en midget golfen lijkt een beetje op voet golfen, maar is toch niet iets anders. Dus in plaats van een club en een balletje speel je nu met je eigen voet en een voetbal. Deze unieke sport is te vinden in Nieuw-Vennep. Met 18 unieke en spectaculaire midget voetgolf holes is dit een spannende strijd. Deze kan je aan gaan met vrienden, familie of met je collega’s. Het belangrijkste bij deze sport is dat je gefocust bent en dit spel rustig durft te spelen. Durf jij de strijd aan? Naast midget voetgolf kan je hier ook voetpool spelen en je gezelschap uitnodigen voor de snelheidsmeter!

6. Midget voetgolf

7. Bubbel voetbal

Deze variant van voetballen is gegarandeerd hilarisch! Elke deelnemer zit in een bumperpak, waardoor voetballen een stuk lastiger gaat dan je zou willen. Bubbel voetbal werkt in principe hetzelfde als normaal voetbal, twee teams strijden tegen elkaar om de meeste doelpunten te scoren. Een geweldig beeld wanneer twee spelers tegen elkaar aan bumpen, deze zullen beide een andere kant op vliegen. Bubbel voetbal kan op verschillende plekke in Nederland gespeeld worden, waaronder Amsterdam, Leiden, Texel en Den Bosch. Gegarandeerd een gezellige middag met vrienden, familie of collega’s.

7. Bubbel voetbal

8. Voetbal fabriek

De voetbal fabriek is het uitje voor échte voetballiefhebbers! Bij deze indoor locatie in Almere kan je maar liefst 9 verschillende soorten voetbalactiviteiten uitvoeren, deze zijn: voetgolf, voetbalpool, snelheidsmeter, gatendoek, voetbaldarts, panna, teqball, voetbaltennis en boardingveld. Kortom, je kan je hier makkelijk een hele dag vermaken. Heel sportief en ook nog eens gezellig met het gezin of met vrienden. Geschikt voor jong en oud!

8. Voetbal fabriek

9. Voetdarts

Een unieke combinatie van darten en voetbal!? Als je dacht dit niet bestond, dan heb je het helemaaaal mis. In Den Haag kan je een potje voetdarts spelen op een mega groot opblaasbaar dartbord van zo’n 5 meter lang. Daag je vrienden of collega’s uit voor een potje voetdarts. Het is zelfs mogelijk om tijdens een potje voetdarts een biertje te bestellen en lekker je tegenstanders af te zeiken om verwarring te zaaien. Niks is verboden tijdens dit spel! Klinkt als muziek in de oren toch? Twijfel niet en ga voor een gezellig en sportief uitje!

9. Voetdarts

10. Voetbalquiz

Ben jij niet zo sportief aangelegd, maar hou je wel van voetbal? Ga dan voor een voetbalquiz, tijdens deze quiz kan je lekker op je stoel blijven zitten en neem er gerust een biertje bij! In Breda wordt een 1,5 uur durende voetbalquiz georganiseerd, met vragen als: bij welke clubs heeft Johan Cruijf gespeeld? Of hoe vaak werd Nederland Europees kampioen? Weet jij het antwoord op deze vragen? Troffel dan al je vrienden of collega’s bij elkaar voor deze voetbalquiz. De winnaar ontvangt zelfs een leuke prijs!

Genoeg inspiratie om je lekker te vermaken de komende tijd. Wij hopen ondertussen dat Nederland het heel ver gaat schoppen tijdens het EK!

10. Voetbalquiz