7x leukste fietsuitjes

In deze blog vind je van alles wat er op fietsgebied in Nederland zoal te doen is,  zo lekker buiten erop uit met de fiets. Veel fietsplezier!

Fietsuitjes

Hieronder hebben wij leuke fiets activiteiten voor jou verzameld. Lees snel verder!

Mountainbiken – Texel

Mountainbiken is een vorm van fietsen waarbij je met je fiets offroad kan rijden. Er zijn in Nederland ontzettend veel mountainbike routes, zoals bijvoorbeeld op Texel. Er bevindt zich een uitdagend mountainbike pad door de Texelse Dennen welke geschikt is voor jong en oud. Het is mogelijk om hier een mountainbike te huren en onder begeleiding het pad af te leggen. Je krijgt dan eerst uitleg over de technieken voor het mountainbiken. Daarna ga je het pad op en ben je zo’n 1,5 uur lekker door de Texelse Dennen aan het racen.

Fietsuitjes

1. Tandemtocht – Veluwe

Op zoek naar een gezellig familie uitje? Dan is deze tandemtocht op de Veluwe iets voor jou. Het ziet er mega ingewikkeld uit en waarschijnlijk lig je al dubbel bij het opstappen op de tandem, maar uiteindelijk zal je zien dat iedereen dit kan. Samen op een fiets vergt natuurlijk wel wat samenwerking. De persoon voorop stuurt en de persoon achterop wijst je de weg met de kaart. Jullie fietsen door de bossen, de heide en langs de zandverstuiving. Een mega gezellig en sportief uitje voor de hele familie.

1. Tandemtocht – Veluwe

2. Smakelijk fietsen – Diverse locaties in Overijssel

Een sportief en culinair uitje? Ga dan voor een fietsroute die je onderweg laat genieten van een heerlijk drie gangen diner. Smakelijk fietsen is te boeken op verschillende locaties in de provincie Overijssel, bijvoorbeeld in Hellendoorn, Rijssen en Holten. Je fietst door prachtige landschappen en ondertussen stop je een aantal keer voor een heerlijk gerechtje. Perfecte combinatie van sportief en lekker eten. 

3. Fietsen met gids – Den Haag

Een fietstocht door Den Haag onder begeleiding van een gids. Op deze manier leer je ook nog nieuwe dingen over Den Haag. De route brengt je langs het Binnenhof, grachten, groene parken en de boulevard langs het strand. Dit uitje is geschikt voor zowel families, bedrijven of gezellig met vrienden. Bij deze tour is het mogelijk om een thema te kiezen welke het best aansluit bij jou groep.

3.	Fietsen met gids – Den Haag

4. Johan Cruijff fietstour – Amsterdam

Tijdens deze tour leer je het levensverhaal van de legende Johan Cruijff. Je proeft de authentieke sfeer van de Amsterdamse straatvoetbalcultuur. Je komt onder andere langs de geboorteplaats van Johan Cruijff, het huis waar hij woonde met zijn ouders, het oude stadion “De Meer”, Johan Cruijff Arena en nog veel meer. Wil je alles weten over deze legende dan is deze tour perfect voor jou!

5. Funbike tour – Ommen

Op een knalroze ligfiets ga je een vooraf uitgestippelde route af. Het zal even wennen zijn, maar na de instructies fiets je zo weg. Het heet niet voor niets funbike, want deze fietsen brengen hilarische momenten met zich mee! Door middel van een GPS-unit fiets je langs de mooiste plekjes van het Vechtdal. Leuk uitje voor familie, vrienden of met collega’s en ook nog eens coronaproof!

5.	Funbike tour – Ommen

6. Mountainbiken – Hoenderloo

In Hoenderloo, een bosrijk gebied, ga je mountainbiken door middel van een GPS-unit. De route brengt je langs mooie highlights, maar ook over de leukste en uitdagende mountainbikepaadjes in de omgeving. Je kunt zelf bepalen hoe jouw route eruit komt te zien, blijf je op de Hoge Veluwe of ga je naar de Postbank? Dit uitje is geschikt voor jong en oud, want er zijn ook kindermountainbikes beschikbaar. Een sportief en uitdagend uitje voor iedereen!

6.	Mountainbiken – Hoenderloo

Ga erop uit!

Genoeg fietsuitjes voor op een rijtje. Pak je sportieve outfit uit de kast, neem je fiets mee en ga voor een sportief dagje weg. Gezellig met het hele gezin of lekker met vrienden.