Verfijn je zoekopdracht

Bevrijdingsdag Festival
Bevrijdingsdag? Bevrijdings Festival! Inderdaad, de bekendste activiteit van Bevrijdingsdag is het Bevrijdingsdag festival. Deze vinden plaats in dertien steden waaronder Amsterdam en biedt een podium voor overwegend Nederlandse artiesten. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei stelt daarnaast een "Ambassadeurs van de Vrijheid" aan. Dat zijn artiesten die per helikopter elk bevrijdingsfestival aandoen.

Zij reizen dus naar Bevrijdingspop in Haarlem, naar het Bevrijdingsdag festival in Amsterdam, naar Assen, Almere, Den Haag, Den Bosch, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en naar het Bevrijdingsdagfestival in Zwolle in Overijssel. Altijd een festival bij jou in de buurt. Vier de vrijheid!

Bevrijdings Festival Zwolle en Amsterdam
In het Overijsselse Zwolle wordt één van de grootste Bevrijdingsdag festivals georganiseerd. Hou rekening met drukte in het Wezenlandenpark. In 2014 werden er 140.000 bezoekers geteld. In het verleden traden er artiesten op als Blaudzun, Waylon, Ilse DeLange en Caro Emerald.

Bevrijdings Festival Amsterdam wordt gehouden in het Westerpark. Daar ontdek je nieuw talent en artiesten die inmiddels flink aan de weg timmeren. Ook danceliefhebbers hebben een plek in het Westerpark. Wil je niks missen van het programma? Overweeg dan om je uitje te verlengen tot een paar dagen Amsterdam.

Dagje weg
Het is niet allemaal muziek wat de klok slaat op deze feestdag. Daar waar geen festival is worden bijvoorbeeld sportieve dingen georganiseerd. Zoals de Bevrijdingsloop in Den Haag. En er zijn talloze bevrijdingsvuren, bevrijdingsmaaltijden en diverse bevrijdingsmarkten. Maak gebruik van je vrijheid en plan een heerlijk dagje weg op Dagtrip Doen.

Totaal 3088 uitjes gevonden
Lage Vuursche
Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche (Baarn) is een unieke ervaring voor jong en oud. Verleg je grenzen en voel de adrenaline stromen. Je legt zelf een route af tussen de bomen.
Veulen
Kinderboerderij 't Platteland in Veulen is een overzichtelijke kinderboerderij met indoor speeltuin. Daarnaast hebben we ook een terras met een ruim overzicht op de speeltuin. De kinderboerderij is ook ideaal voor fietsers en wandelaars.
Enkhuizen
Sprookjes, gezellige muziek, attracties, een kinderboerderij en een heus kasteel. Sprookjeswonderland is een bijzonder attractiepark gelegen op het recreatieoord 'Enkhuizer Zand'. Het park richt zich op kinderen in de leeftijdsgroep van 2 tot 10 jaar.
Rotterdam
Ooit oog in oog gestaan met een tijger? Of een potvis van 30.000 kilo zonder vlees bekeken? In Het Natuurhistorisch kan het! Maar hoe zet het museum de dieren eigenlijk op?
Van 01-01-2018 tot 31-12-2020
Rondleiding Kaaspakhuis
Woerden
Nieuw in Woerden en uniek in Nederland, Het Kaaspakhuis proef en smaak centrum is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Leren, kijken, proeven en meer! Nergens in Nederland kom je zo dichtbij de kaas als is in het hypermoderne Kaaspakhuis aan de Emmakade in Woerden!
Zutphen
Een 'Ryokan moment', waar beauty, sauna, kuren, fitness en health ongekend is! Health Spa Ryokan De Bronsbergen is een comptact, eigentijds en luxe wellness resort, waarvan het bijzondere 'Ryokan gevoel' - als u dit eenmaal ervaren heeft - u niet meer los zal laten. Het bestaat uit een gebalanceerde mix van eeuwenoude badtradities en moderne faciliteiten, aangevuld met zowel westerse als authentiek oosterse 'ingrediënten'.
Deventer
Spectaculair en uniek in Nederland is de Speelpool. Een groot gebied waar je je helemaal in Scandinavië en de Noordpool waant. Er zijn glij-attracties, ijs-attracties, ijsfietsen, horecavoorzieningen en een spannende ontdekkingsloods waar ze moeten zorgen dat het ijs terug zal keren op de Noordpool!
Joure
Werkplaatsen met producten van klokkenmaker, kopergieter, koperslager, goud- en zilversmid, bakker en drukker zijn onderdeel van het zowel industriële als ambachtelijke complex uit eind 19e eeuw waar eens koffiebrander Douwe Egberts zich vestigde. In de eerste fabriek van Douwe Egberts is de koffie-, thee- en tabakscollectie te zien. Er is een natuurafdeling en er zijn doorlopend exposities van hedendaagse kunst te bewonderen. Een prachtige tuin en authentieke kades omringen de tien gebouwen. Kortom, een verrassend en veelzijdig museum!
Amsterdam
Speel de City Escape Game nu in elke grote stad in Europa. De City game is een echte escape room maar dan niet in een kleine kamer of ruimte maar in een afgesloten deel van de stad. Dit kan in Amsterdam zijn maar ook in Utrecht, Barcelona of Praag.
Den Helder
Betreedt het fort en kom alles te weten over de geschiedenis van fort Kijkduin en de andere forten van Den Helder. Naast dit bijzondere museum kan je aansluitend ook een kijkje nemen in het Noordzee aqarium. 2 entrees voor de prijs van 1.