Zelf bier brouwen!

Thuis
Zelf écht bier brouwen in 7 stappen
Met echte granen een goed biertje brouwen is helemaal niet zo moeilijk. Hier leggen we in zeven stappen uit hoe het werkt!

1. Schroten
Mout moet worden gekneusd voordat je het kan gaan verwarmen, dit heet schroten.

2. Maischen
Om te zorgen dat het zetmeel wordt omgezet in glucose moet het mout in water worden verwarmd. Dit heet maischen.

3. Filteren en spoelen
Nadat alle zetmeel is opgelost kun je het water uit het beslag halen en het beslag nog spoelen. Na deze stap heet je brouwsel 'wort'.

4. Wort koken
Als het filteren klaar is moet de wort worden gekookt samen met de hop om het bier zuiver en bitter te krijgen.

5. Wort koelen
Als je wort gekookt is moet je voorkomen dat het infecteert. Zorg dat je zo snel mogelijk je wort koelt en daarna de hop eruit haalt.

6. Gisten
Het harde werken zit erop. Zorg dat je je gist toevoegt en het wort in het gistvat doet.

7. Bottelen
Na het gisten kun je het bier in flesjes gaan doen. Na het bottelen duurt het meestal maar een weekje voor je je heerlijke bier kunt gaan proeven!

Het is tijd om je bier te gaan proeven! Heerlijk, geniet er van.

Kijk voor tips en tricks op de website!

Bezoek de website >>
Bier brouwen
Biertje

    Reviews van Zelf bier brouwen!

    Schrijf een review!

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    * verplichte velden