Winter Cursus Boetseren

Apeldoorn
Barb's Beeldentuin-Atelier
Nieuwstraat 377
7311BR Apeldoorn
Datum: Van 13-01-2023 t/m 31-03-2023

WINTER CURSUS BEELD BOETSEREN in Gigant, Apeldoorn

EEN BEELD ZEGT MEER ALS 1000 WOORDEN

Creatief met klei! Maak je eigen unieke beeld bij deze cursus boetseren in Gigant met chamotte klei, die later gebakken kan worden in de keramiek oven. Materiaal en stookkosten zijn niet opgenomen in het cursusbedrag.

Bij het maken van een kleibeeld werk je met opbouwen – je bouwt van binnen naar buiten, bij een stenen beeld werk je met weghalen – dan werk je van buiten naar binnen.  Het fijne van werken met klei is dat, wat je heb aangebracht, dat kun je ook weer weghalen. Van te voren en tijdens de lessen krijg je tekst en uitleg en worden technieken gedemonstreerd hoe te werken met het materiaan en hoe je het beeld op kunt bouwen en uit kunt werken met vormen en structuren.

Je wordt geholpen om jouw beeld zo goed en mooi mogelijk te maken en om keuzes te maken in het maakproces. De deelnemers doorlopen het hele proces van boetseren en opbouwen en krijgen iets mee over ruimtelijke vormgeving. Het plezier van het maken staat voorop. Iedereen kan meedoen, vanaf 13 jaar. Geen ervaring is geen bezwaar. Om echt enthousiast te worden voor het maken van een beeld, moet je het gewoon doen en het proces meemaken.

Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, zij heeft meer dan 35 jaar ervaring in werken met klei, was, steen en brons + het maken van beelden en heeft veel geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zij beheert Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie met een kleine beeldentuin aan de rand van Apeldoorn-Noord en Wenum Wiesel.

Les locatie: Gigant, Lokaal 2.03 (het keramieklokaal), Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn

Duur cursus: 11 weken.

Wintercursus 2023: 13 jan. t/m 31 maart 2023 (voorjaarsvak. 3/3. In schoolvakanties is er geen les.

Tijdstip: Op vrijdagochtenden van 9.30 – 12.00 uur.

Cursuskosten: per cursus van 11 lessen € 235,-. Inclusief btw, koffie en thee.

Dit bedrag is excl. de materiaal- en stookkosten.

Kortingsregelingen: De cursus is ook toegankelijk voor CJP’ers, Stadspashouders, 65+ pas, minimum inkomen, St. Leergeld (graag overleggen). Er kan gebruik gemaakt worden van 1 van de genoemde kortingen.

Bezoek de website >>

kleibeeld cursus
wassen beeld boetseren
wassen beeld
Bloem in klei
Bosgeest in gebakken rode klei
Zittend naakt in gebakken klei
keramisch beeld

    Reviews van Winter Cursus Boetseren

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden