Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 152 uitjes gevonden
Een prachtige, luxe sauna in een mooi natuurgebied met diverse faciliteiten. Zo zijn er verschillende cabines waaronder een opgietsauna, etagesauna, panoramasauna, kruidensauna en stilte sauna. En als je liever lekker gaat badderen dan kan dat ook. In de doorloopbaden kun je wisselen tussen warm en koud. En natuurlijk kun je ook genieten van het verwarmde binnen- en buiten bad of de jacuzzi. In de rustruimte kun je heerlijk wegdromen op grote witte bedden. En wil je liever zitten met een hapje en een drankje? In het restaurant kun je aanschuiven aan de leestafel of aan een tafeltje genieten van een lunch, diner of tussendoortje. Een heerlijke verwendag beleef je zeker te weten bij Sauna Den Ilp.
Prachtig gelegen temidden van de waterpartijen en het groen van het natuurrecreatiepark Westduin in Vlissingen bevindt zich Thermen & Beauty Zeeland.Met de ligging van het bedrijf, heeft zich het begrip natuur verweven door alle facetten van de bedrijfsvoering, van saunafaciliteiten tot keuken en het op natuurlijke basis gestoelde topcosmeticamerk Babor waarmee wordt gewerkt op de beauty-afdeling.
Boijl
De rust en de sfeer van de bosrijke omgeving vind je ook terug bij Sauna het Friese Woud in Boijl. Je kunt genieten van de vele mogelijkheden op het gebied van sauna, beauty en wellness. Even geen rekening houden met tijd, telefoon, werk of gezin.
Uithoorn
Wij bieden een ontspannen dagje uit. Een bezoek aan Sauna Amstelland is gezond voor lichaam en geest. Hoe erg de druk in uw leven ook is, binnen in de sauna, bent u dat helemaal vergeten.
Lienden
Te midden van de weilanden in een witte sfeervolle boerderij is het Betuwsch Badhuys gevestigd. Hier kun je genieten van wellness en beauty in privé setting.
Rosmalen
Bij Wellness Centre de Thermen in Rosmalen kun je gebruik maken van diverse faciliteiten. Ga lekker ontspannen in de verschillende sauna cabines en warme zwembaden.
Met zes behandelcabines, een voetenbar en een make up-hoek is het heerlijk ontspannen bij Babassu spa. Sluit de wereld even buiten met de vele heerlijke kuren en behandelingen die Babassu biedt. Van een pedicure tot een duurzame lichaam- en gezichtontharingsmethode: er is bijna niets dat Babassu niet in huis heeft.
Bij Sauna Top-Olivio ontdek je wat weldaad betekent. Ontspanning voor je lichaam en ziel compleet in Mediterraanse stijl! Er is speciaal voor opgietingen een sauna een voor de stoomgroeve een kruidensauna.
Oldenzaal
Bij familiebedrijf Sauna Keizer in Oldenzaal krijg je een gevoel van ontspanning, rust en gezelligheid! Sauna Keizer is al 45 jaar een begrip in Oldenzaal en de wijde omgeving. Wil jij ook een gevoel van ontspanning, rust en gezelligheid ervaren? Even geen rekening houden met alledaagse bezigheden, maar puur aandacht voor jezelf. Heerlijk ontspannend voor jezelf of gezellig met je partner, familie of vrienden. Ga dan naar Sauna Keizer in Oldenzaal.
Pieterburen
Bent u een dagje of weekend in het noorden van Groningen? Kom dan heerlijk relaxen in badhuis Waddenwellness. 'Kom in Oosterse sferen in het uiterste Noorden...!