Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 152 uitjes gevonden
Oss
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is het mooiste van het land? Bij Spahuys kunt u onthaasten, uitrusten, bijtanken.
Laat je lichaam volledig tot rust komen in de sauna, whirlpools of geniet van de vele lounge hoekjes. Sauna Blue River, een unieke en mooie sauna in Den Haag voor mannen. Geniet van een uitstekende sfeer.
Op loopafstand van het station ligt het kleinschalig opgezette Sauna Centre Haarlem.
Spabron Hesselerbrug is een middelgroot en sfeervol Sauna en Wellnesscentrum met eigen hotelkamers in Drenthe. Geniet van een heerlijke beauty- of massagebehandeling en eet een lekker broodje in het restaurant. De prijs-/kwaliteitsverhouding is hier erg goed. Sfeer, ontspanning, hygiëne, het welzijnsgevoel en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel!
Een uitstekend geoutilleerd en smaakvol aangekleed ontspanningsoord met een verrukkelijk zwembad, een sauna, een Turks stoombad en heerlijke whirlpool. Een ultieme beleving van schoonheid en well-being voor zowel de man als de vrouw. Het maakt uw verblijf in Hotel Residence Hunzebergen tot een energiegevende ervaring die u ook na uw thuiskomst nog tot in elke vezel voelt. Een reeks van aangename spa-behandelingen en arrangementen is voor u samengesteld, vanzelfsprekend aan te vullen met diverse beauty behandelingen. Uiteraard kunt u aan de hand van losse behandelingen uw eigen arrangement op maat samenstellen.
Vilt
Geniet van een compleet verzorgde dag bij Sauna Vilt in Berg en Terblijt (Limburg). De sauna, die gevestigd is in een oude boerderij, is sfeervol en knus en daardoor niet zo massaal als de andere grotere sauna's.
Ven-Zelderheide
Wissel de Tukse stoomcabine af met de infrarood cabine. En de bijzondere bio-licht sauna is ook een ervaring! Dit is een sauna met een lagere temperatuur waar je ongeveer 30 min. in kunt doorbrengen.
Deurningen
Bij Saré beleef je het ultieme Zen-gevoel! Saré is een zeer smaakvol ingericht sauna- en beautycenter gelegen op het landgoed, natuur en recreatiegebied "Het Hulsbeek" bij Oldenzaal. Saré is een oase van rust, gastvrij en biedt u de comfortabele combinatie van een perfecte ligging in een uniek natuurgebied, een zeer uitgebreide en ruim opgezette sauna-accommodatie en een goed geoutilleerd beautycentrum (Guinot).
Voor iedereen is het belangrijk om af en toe lichaam en geest weer in balans te brengen en tijd voor zichzelf te nemen.
Thuis
De voordelen van mediteren zijn bewezen, maar er tijd voor vrijmaken is een tweede.