Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 151 uitjes gevonden
Dichterbij Nationaal Park De Hoge Veluwe kan niet. Loop of fiets direct vanaf DroomPark Hooge Veluwe dit prachtige natuurgebied in en ontdek de bosdieren, de historie, cultuur en architectuur.

Daarnaast kunnen gasten in de stad Arnhem gezellig winkelen of heerlijk eten. Burgers' Zoo is maar drie kilometer van het DroomPark af en ook het Nederlands Openluchtmuseum is vlakbij. Het park zelf heeft onder meer een zwembad, wellnessruimte, trampoline en skateramp.DroomPark Hooge Veluwe in Arnhem leent zich ook goed voor een weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Thermen Houten is meer dan alleen een sauna. Het is een weldaad voor je lichaam. Naast het genieten van een sauna kun je je 'baden in weelde' in de verschillende zwembaden van Thermen Houten.
Proefboringen eind jaren tachtig maakten duidelijk dat zich op Klein Vink bij het Noord-Limburgse Arcen een heilzame bron bevond. Het thermaal-mineraalwater heeft een temperatuur van ongeveer 35 graden. Onderga diverse kuren en ontspan! Wie een bezoek brengt aan de Turkse tuin, mental fitness, karwendelpakking, algenpakking en modderpakking komt weer fris terug. Entree is inclusief gebruik van de thermaalbaden en sauna's.
Sittard
Aan de rand van Sittard, vlakbij Maastricht, bevindt zich Wellness Sittard. Een luxueus beauty- en wellnessresort waar zich alle elementen bevinden om heerlijk te ontspannen. Er zijn drie verschillende sauna's, waarvan twee binnen en één buiten op het dakterras.
The Wellness Garden is voor u het alternatief als u de sportscholen en wellnesscentra te omvangrijk en onpersoonlijk vindt. The Wellness Garden is meer dan bewegen alleen!In een kleinschalige en luxe omgeving kunt u actief ontspannen door middel van sporten, w.o. fitness. U kunt ook passief ontspannen door bijvoorbeeld heerlijk te genieten van een verzorging van de huid en lichaamsbehandeling in de Lifestyle Salon.Daarnaast kunt u refreshen door gebruik te maken van infrarood sauna, een traditionele sauna, Turks stoombad, verschillende massagevormen, zonnebank, en heerlijk zwemmen in een ruim verwarmd bad van circa 31 graden Celsius.
Lage Zwaluwe
In de fascinerende wereld van de make-up laten wij je zien, hoe je het mooiste bij jezelf naar boven kunt halen en altijd straalt.
Voorst
Thermen Bussloo is één van de mooiste en meest exclusieve wellness resorts van Nederland.
Ayurveda Twente is een Ayurvedisch kuuroord gelegen in het hart van een beschermd bosgebied in Overijssel. In ons kuuroord komen alle aspecten voor een natuurlijke schoonheid bij elkaar, de Ayurvedische gezondheidsleer is hierbij ons uitgangspunt. Ayurveda Twente biedt Ayurvedische Reinigingskuren (Pancha Karma), Ayurvedische Massages, Yoga weekenden en Schoonheidsbehandelingen. U kunt overnachten op onze omgetoverde koeienstal en totaal opgaan in de Twentse natuur. Voor kwaliteit en persoonlijke aandacht bent u van harte welkom!
Het wellnessresort ligt op een 21 hectare groot landgoed en biedt meer dan 9.000 vierkante meter aan de mooiste wellnessfaciliteiten. In het hoofdgebouw zijn unieke faciliteiten te vinden, waaronder een compleet Oosters badhuis met hamam, een uitgebreide rasul, een ware gletsjergrot, een zwembad van natuursteen en een riant kruidenbad. Het wellnessdorp tussen het hoofdgebouw en het paviljoen is uniek in zijn soort.
Aan de rijksweg tussen Maastricht en Valkenburg ligt Sauna Vilt. De sauna is gevestigd in een authentieke oude boerderij en is te typeren als zeer sfeervol, het interieur straalt een zeer warme sfeer uit.