Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 152 uitjes gevonden
Ontmoet Wibi Soerjadi, Lavinia Meijer, Jan Vayne en vele andere artiesten in de intieme setting van de Edesche Concertzaal. Laat je betoveren door de Bösendorfer Imperial 290, een vleugel van wereldklasse. Geniet in de sfeervolle ambiance ook van de overweldigende akoestiek en het romantische kerkorgel. Beleef de idylle van de Veluwe in de Edesche Concertzaal!


De faciliteiten in Sauna Javali zijn prima: twee Finse sauna's (een warme en een hete), een groot Turks stoombad, een whirlpool, een gezellige bar en een ruim zonnig terras.
Rust en ontspanning zijn van belang voor een gezonde geest.
Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet?
Je begint met een uitgebreide rondleiding door de hamam. Daarna ga je lekker ontspannen in de stoomcabine, vervolgens krijg je, lichaamsscrub, schuimmassage, en een gezichtsmodderpakking. Dan mag je tot rust komen in de rustruimte. We sluiten het af met een heerlijke olie massage van 20 minuten en je kunt lekker onbeperkt thee drinken.
Voor een ontspannen wellnessdag bent je bij SpaPuur aan het juiste adres. Zij beschikken over verschillende sauna's zoals een Finse sauna, een Kelo sauna, een Himalaya Kristalzoutsteencabine en een infraroodsauna.
Gorredijk
Bij Thermen Saunastate is er voor iedereen wel iets te vinden.
Braamt
Bij Sauna & Thermen Palestra in Braamt zijn alle faciliteiten aanwezig voor de perfecte ontspanning. Genieten van de Romeinse badvormen als het Tepidarium, Caldarium of Odarium.
Laat je lichaam volledig tot rust komen in de sauna, whirlpools of geniet van de vele lounge hoekjes. Sauna Blue River, een unieke en mooie sauna in Den Haag voor mannen. Geniet van een uitstekende sfeer.
Proefboringen eind jaren tachtig maakten duidelijk dat zich op Klein Vink bij het Noord-Limburgse Arcen een heilzame bron bevond.