Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 151 uitjes gevonden
's-Gravenhage
Voel je weer aanzienlijk beter na een bezoek aan de zuurstof bar! In combinatie met een heerlijke massage. Kom weer helemaal tot leven bij Urban Oasis.
Kom heerlijk ontspannen bij Sauna Thermen in Zuidwolde. Er zijn verschillende sauna's en je kunt er terecht voor opgietingen, gezichtsbehandelingen, massages en heerlijk eten uit de keuken van Restaurant Kiewiet.
In Thermen Saunastate is het lekker genieten in de saunacabines, tijdens massages of in het beautycenter. Zowel binnen en buiten het complex zijn dompel- en zwembaden. Het recreatiepark achter het gebouw biedt gelegenheid om te overnachten. Je komt als herboren thuis. In het beautycenter kunt u een heerlijke massage krijgen met gebruik van natuurlijke producten. Ontdek ook de oosterse hammam met rhassoul! Na deze heerlijke ontspanningsmogelijkheden kom je bij in het restaurant met een lekker hapje en drankje. Alle dagen is er entree voor dames en voor heren.
Sare Sauna & Beauty beschikt over 8 verschillende saunacabines: Banja sauna (houtgestookt), Aard sauna (houtgestookt), Panorama sauna, Aufguss sauna (+/- 60 pers.), Meditatie sauna, Infrarood sauna, Rozen sauna en Lavendel/kleuren sauna.Daarnaast kunt u in Sare Sauna & Beauty genieten van 2 stoombaden met sterrenhemels, een caldarium, dompelbaden, whirlpools en een groot verwarmd buitenzwembad.
Sauna & Beauty De Veluwe is centraal gelegen in het bosrijke Gelderse Lunteren. Het saunacomples heeft zeer uitgebreide faciliteiten maar is kleinschalig en romantisch van opzet, waardoor er een ontspannen, gezellige sfeer heerst.
Op loopafstand van het station ligt het kleinschalig opgezette Sauna Centre Haarlem.
Even tijd voor jezelf bij Thermen Beauty Sauna van Egmond. De vele faciliteiten bieden een uitkomst voor iedereen die eens even lekker wil genieten van een dagje rust en weldaad.
Lienden
Te midden van de weilanden in een witte sfeervolle boerderij is het Betuwsch Badhuys gevestigd. Hier kun je genieten van wellness en beauty in privé setting.
Lage Zwaluwe
In de fascinerende wereld van de make-up laten wij je zien, hoe je het mooiste bij jezelf naar boven kunt halen en altijd straalt.
Aan de rijksweg tussen Maastricht en Valkenburg ligt Sauna Vilt.