Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 151 uitjes gevonden
Rosmalen
Bij Wellness Centre de Thermen in Rosmalen kun je gebruik maken van diverse faciliteiten. Ga lekker ontspannen in de verschillende sauna cabines en warme zwembaden.
Bezoekers voelen zich zo fris als een hoentje na een bezoek aan Sauna Hoen. Bij deze sauna geniet je van verschillende soorten sauna's en diverse baden.
Dennenmarken Sauna en Beauty is een ware traktatie voor lichaam en geest! Het saunacomplex heeft alle denkbare faciliteiten in huis. Van Turks stoombad tot whirlpool, van beautysalon tot buitenzwembad en van massageruimte tot Russische buitencabine.
Een uitstekend geoutilleerd en smaakvol aangekleed ontspanningsoord met een verrukkelijk zwembad, een sauna, een Turks stoombad en heerlijke whirlpool. Een ultieme beleving van schoonheid en well-being voor zowel de man als de vrouw. Het maakt uw verblijf in Hotel Residence Hunzebergen tot een energiegevende ervaring die u ook na uw thuiskomst nog tot in elke vezel voelt. Een reeks van aangename spa-behandelingen en arrangementen is voor u samengesteld, vanzelfsprekend aan te vullen met diverse beauty behandelingen. Uiteraard kunt u aan de hand van losse behandelingen uw eigen arrangement op maat samenstellen.
Rotterdam
Maak een Superlooks Experience op maat of kies uit één van onze arrangementen. Het wordt zonder meer een bijzondere ervaring die jullie nooit zullen vergeten!
In een prachtig pand aan de Amsterdamse Herengracht zit een waar pareltje verborgen. Sauna Deco is een oase van rust, midden in de stad. Stap binnen en vind pure ontspanning in deze bijzondere Spa & Wellness. Geniet van volledige ontspanning in de Finse sauna of het Turkse stoombad; Kom helemaal tot rust tijdens een heerlijke massage; Ontsnap aan de alledaagse hectiek met een gezichtsbehandeling of lichaamspakking bij Beautysalon Deco.
Geniet van een massage en verzorging als tapen en voetbehandeling in de kleinschalige sauna De Krentebloesem.
Braamt
Bij Sauna & Thermen Palestra in Braamt zijn alle faciliteiten aanwezig voor de perfecte ontspanning. Genieten van de Romeinse badvormen als het Tepidarium, Caldarium of Odarium.
Wildervank
Op het Groninge platteland in een voormalig schoolgebouw vindt u rust, luxe en echte gastvrijheid bij Sauna ‘t Dalhuus. Geniet van alle faciliteiten van een moderne sauna en de rust en ruimte die het platteland biedt.
Almelo
Een dagje of weekendje naar Preston Palace is een fantastische belevenis voor zowel jong als oud. Een subtropisch zwemparadijs, een indoor kermis, een uitgaanscentrum en een hotel die allemaal gebruik maken van de unieke all-inclusive formule. Mede door het vriendelijke personeel zal je een bezoek aan Preston Palace in Almelo niet snel vergeten!