Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 147 uitjes gevonden
Thermae Son is gelegen middenin een bosrijke omgeving en vlakbij natuurgebied de Sonse Bergen. Het thema 'natuur en natuurlijke elementen' komt hier dan ook veel terug, zoals de elementen groen, water, hout, natuur en klei. De natuur is zowel binnen als buiten te beleven. Dus de elementen zijn ook terug te vinden in de huisstijl, faciliteiten, behandelingen en arrangementen.
Diemen
Vele vrouwen vinden het moeilijk om een ‘Smokey eye’ aan te brengen. Ze zien het bij anderen, maar als ze het zelf proberen komt er niets van terecht. Vanaf nu kun jij ook ‘sensual eyes’ maken!
Bij AestaS Wellness & Beauty kun je genieten van verschillende beautyarrangementen, zoals een lichaamspeeling en -pakking, gelaatsbehandeling en diverse massages. Ook is er een buitenbad met een door riet omgeven terras met een prachtig uitzicht over het water.
Vilt
Geniet van een compleet verzorgde dag bij Sauna Vilt in Berg en Terblijt (Limburg). De sauna, die gevestigd is in een oude boerderij, is sfeervol en knus en daardoor niet zo massaal als de andere grotere sauna's.
Een uitstekend geoutilleerd en smaakvol aangekleed ontspanningsoord met een verrukkelijk zwembad, een sauna, een Turks stoombad en heerlijke whirlpool. Een ultieme beleving van schoonheid en well-being voor zowel de man als de vrouw. Het maakt uw verblijf in Hotel Residence Hunzebergen tot een energiegevende ervaring die u ook na uw thuiskomst nog tot in elke vezel voelt. Een reeks van aangename spa-behandelingen en arrangementen is voor u samengesteld, vanzelfsprekend aan te vullen met diverse beauty behandelingen. Uiteraard kunt u aan de hand van losse behandelingen uw eigen arrangement op maat samenstellen.
Hamam Het Oosten in Hengelo is uniek en staat voor wellness op z'n Oosters. Er heerst een gemoedelijke sfeer van gastvrijheid. Combineer een ontspannen hamambezoek met een fijne behandeling en gerechtjes uit de heerlijke keuken. Hamam het Oosten is een echt Turks badhuis voor iedereen! 
Houten
Thermen Houten biedt je alle dagen van de week een sfeervol en ontspannen verblijf in de Kromme Rijnstreek, vlak bij Utrecht. De diversiteit aan sauna's en baden staan garant voor een relaxte en waardevolle dag. Geniet ook van de vele massage en beauty arrangementen.
Ontsnap even uit het leven van alledag en word verwend door de behandelingsspecialisten in sauna en beautyresort De Leliehof. Gelegen op nog geen uur rijden van Amsterdam, direct na de Afsluitdijk in Friesland! Geniet in de zomer buiten van de zon en de bloemenzee na een heerlijke ontspannende massage. Vind in de winter complete ontspanning in de hottub. De vele sauna's, het zwembad, de whirlpool, voetenbad en beauty- en wellnessbehandelingen beloven een heerlijk ontspannen dagje uit! De Leliehof ligt in Makkum, direct aan het IJsselmeer.
Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet? In Beauty en Kuurinstituut Het Nolderwoud staat aandacht, ontspanning en schoonheid centraal. Hier vindt je nog de gemoedelijke sfeer en de persoonlijke aandacht die je in deze jachtige tijd juist zo hard nodig bent !Het schoonheidsoord in Zuidwolde ligt verscholen in een voor Drenthe karakteristieke omgeving: bos en een en al rust. Het beautycenter maakt deel uit van het bungalowpark Het Nolderwoud.
Ontmoet Wibi Soerjadi, Lavinia Meijer, Jan Vayne en vele andere artiesten in de intieme setting van de Edesche Concertzaal. Laat je betoveren door de Bösendorfer Imperial 290, een vleugel van wereldklasse. Geniet in de sfeervolle ambiance ook van de overweldigende akoestiek en het romantische kerkorgel. Beleef de idylle van de Veluwe in de Edesche Concertzaal!