Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 149 uitjes gevonden
Putten
Ook bij Sauna Drôme Putten staat de natuur centraal. De beautyfarm ligt middenin de prachtige natuur van de Veluwe. Hout en natuursteen en de mooie omgeving brengt iedereen in een ontspannen sfeer.
Denk even nergens aan en kom tot rust aan de Zeeuwse kust! Wellness & Beauty Ons Buiten laat iederen heerlijk ontspannen. Wat ons buiten echt bijzonder maakt is de zoutgrot! Deze ruimte opgebouwd uit blokken oerzout uit de Himalaya. Verder beschikt de wellnessruimte over een Whirlpool, Turkstoombad, sauna en een infraroodcabine. Kortom: alles voor een heerlijk, relaxed dagje weg.
Optimaal genieten en even tijd voor jezelf: dat doe je bij Wellness & Beauty Sauna De Woudfennen. Breng een bezoekje aan het sfeervolle saunaplein, maar duik ook in één van de vele faciliteiten zoals de Kelo-sauna of de Zoutsteensauna.
Ontspannen genieten van een gezellige verwendag in de stijlvolle, knusse en ruim opgezette beautyfarm, met stijlvolle schoonheidssalons in een kuuroord omgeving.
Nederasselt
Kom gezellig naar Sauna & Beauty Oase om lekker te ontspannen. Je zult zelf ervaren dat alle stress verdwijnt en dat je als herboren naar huis gaat.
Ontsnap even uit het leven van alledag en word verwend door de behandelingsspecialisten in sauna en beautyresort De Leliehof. Gelegen op nog geen uur rijden van Amsterdam, direct na de Afsluitdijk in Friesland! Geniet in de zomer buiten van de zon en de bloemenzee na een heerlijke ontspannende massage. Vind in de winter complete ontspanning in de hottub. De vele sauna's, het zwembad, de whirlpool, voetenbad en beauty- en wellnessbehandelingen beloven een heerlijk ontspannen dagje uit! De Leliehof ligt in Makkum, direct aan het IJsselmeer.
Lunteren
Sauna & Beauty de Veluwe ligt in Lunteren en op de grens van zowel de Veluwe als de Vallei. De sauna ligt op het geografische middelpunt van Nederland.
Vilt
Geniet van een compleet verzorgde dag bij Sauna Vilt in Berg en Terblijt (Limburg). De sauna, die gevestigd is in een oude boerderij, is sfeervol en knus en daardoor niet zo massaal als de andere grotere sauna's.
Den Haag
FloatCenter Haaglanden is het eerste float- en massage center in de regio Den Haag, met vier luxe floatruimten en vele bijpassende vormen van ontspanning..
Bezoek Yu Zu Tang in het kader van je gezondheid! Preventief, klacht oplossend of voor verlichting van pijnen. Een health check is niet verplicht, maar zeker aan te bevelen. Middels een Chinees geneeskundige diagnose wordt je meridiaansysteem in kaart gebracht. Disbalans wordt opgemerkt en een gewenst behandelplan kan worden opgesteld.