Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 161 uitjes gevonden
Puur genieten op Ameland. We leven momenteel in een maatschappij waarin haast en stress niet weg te denken zijn. Wilt u graag onthaasten, even tot u zelf komen, de drukte van alle dag even vergeten?Wat is er nou mooier; de oneindigheid van de zee, de stilte van de duinen, de trotse zeemeeuwen die zich nergens aan schijnen te storen. Je tast de/je horizon af, laat de wind door je haar gaan of laat je door de zon verwarmen. Puur genieten, een hapje, een drankje, op een stille plek of misschien met veel mensen om je heen. Zintuigen worden weer geprikkeld.De combinatie van saunafaciliteiten en de beauty en wellness behandelingen op spAmeland maken van uw verblijf een belevening. Onze mooie arrangementen zullen bijdragen tot onvergetelijke momenten van ontspanning en welbevinden.
In het centrum van Heemstede vind je Blitz Wellness; een uniek instituut met internationale allure waar je in een ontspannen sfeer kunt onthaasten, uitrusten en bijtanken.
Aan de rijksweg tussen Maastricht en Valkenburg ligt Sauna Vilt.
Thuis
De voordelen van mediteren zijn bewezen, maar er tijd voor vrijmaken is een tweede.
Amstelveen
U kunt makkelijk en snel online reserveren om samen met uw partner, gezin, vrienden/vriendinnen gebruik te maken van faciliteiten zoals een jacuzzi, zwembad, finse sauna, infrarood cabine en lounge.
Oosterwolde
Kom helemaal tot rust in één van de twee ruime en comfortabele gastensuites van Buitengoed Op De Knolle. Rust, ruimte en comfort vindt u in de twee luxe gastensuites van 'Op De Knolle'.
Joure
Een paar uurtjes of een volledige dag er op uit met vrienden, familie, partner of alleen is hier echt puur verwennerij. Zowel 's zomers als 's winters bent u bij ons op het goede adres voor ontspanning. In de winter kunt u heerlijk opwarmen in één van de saunacabines binnen of buiten en in de zomer is het heerlijk vertoeven op één van de comfortabele ligbedden in de mooi ongelegde tuin. Zo nu en dan een verfrissende duik in het buitenbad of een lekkere versnapering uit de keuken maakt de dag compleet.
Voorst
Thermen Bussloo is één van de mooiste en meest exclusieve wellness resorts van Nederland.
Ga eerst lekker zweten in de sauna en neem daarna een duik in het verkoelende water. Sauna Zwemschool Spelholzerheide laat de bezoeker heerlijk ontspannen. Het bad heeft geen glijbaan of springplanken of recreatiebad voor de kleintjes, maar biedt juist daardoor de ideale mogelijkheid om rustig baantjes te trekken of zwemoefeningen te doen.
Almelo
Een dagje of weekendje naar Preston Palace is een fantastische belevenis voor zowel jong als oud.