Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 151 uitjes gevonden
Boerderij Spa zijn kleinschalige Spas op unieke plekken in eigentijds vormgegeven boerderijen. Het landschap, de natuur, de buitenlucht, de lichaamsbehandelingen en de gastvrijheid zorgen voor onderdompeling in een wereld van rust en ontspanning.Boerderij Spa is er voor mensen die het heerlijk vinden om een dagje te ontspannen en in een mooie rustieke omgeving kwalitatieve behandelingen te ondergaan die bovendien gezond zijn. Boerderij Spa is ook beleven van bijzondere behandelingen samengesteld met producten uit de natuur en van de boerderij en genieten van regionale en verantwoorde voeding.
Den Haag
FloatCenter Haaglanden is het eerste float- en massage center in de regio Den Haag, met vier luxe floatruimten en vele bijpassende vormen van ontspanning..
Sauna & Beauty Ommen beschikt over een uitgebreid sauna- en beautycentrum. Wat dacht je van een royale binnensauna met kleurtherapie, Turks stoombad met geur- en kleurtherapie, infrarood cabine, gekoeld dompelbad, royale Finse buitensauna, arctic lavendelsauna, whirlpool met kleurentherapie, gevitaliseerd zoutwater binnenzwembad en een relaxruimte?Ook is er een saunarestaurant voor een kop koffie of een lichte maaltijd tussendoor of een gezond diner. Ook is er een saunatuin met vijver. Toe aan rust en ontspanning? Er zit vast iets voor je bij! Ook is er een compleet beautycentrum met vier salons. Je kunt hier iedere dag terecht voor een tal van huidverbeterende en ontspannende behandelingen.
Hoorn
Thermen Sauna Suomi heeft een persoonlijke benadering en een informele sfeer. Deze zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt.
Op loopafstand van het station ligt het kleinschalig opgezette Sauna Centre Haarlem.
Burgum
Thermen & Beauty de Leeuwerikhoeve in Burgum is de plek waar persoonlijke aandacht de hoogste prioriteit heeft.
Nederasselt
Sauna & Beauty Oase is een gemoedelijke sauna vlakbij Nijmegen.
Bezoek Yu Zu Tang in het kader van je gezondheid! Preventief, klacht oplossend of voor verlichting van pijnen. Een health check is niet verplicht, maar zeker aan te bevelen. Middels een Chinees geneeskundige diagnose wordt je meridiaansysteem in kaart gebracht. Disbalans wordt opgemerkt en een gewenst behandelplan kan worden opgesteld.
Bij Health and Day Spa ben je aan het juiste adres voor massages, schoonheidsbehandelingen, fishspa en diverse cursussen. Wil je helemaal tot rust komen na een actieve dag in Rotterdam? Dan is dit echt iets voor jou!
Thuis
De voordelen van mediteren zijn bewezen, maar er tijd voor vrijmaken is een tweede.