Verfijn je zoekopdracht

Wellness: wentelen in weelde
Gezondheidstoerisme is de officiële naam, maar meestal wordt de bekendere term wellness gebruikt. Dat omvat een dagje sauna, thermen, stoombad of kuuroord. Je vindt deze activiteiten ter ontspanning op de website van Dagtrip Doen. En dikwijls kun je tickets met korting bestellen!

Gun jezelf een dagje ontspanning voor lichaam en geest. Bij veel wellness centra bieden arrangementen aan met bijvoorbeeld een diner en een overnachting. Dat maakt van een dagje weg een weekend uitje.

Ontspannen in de sauna
Wat wij tegenwoordig zien als een vorm van ontspanning, zagen de Finnen eeuwen geleden als een manier van verwarming. Zo werd de sauna uitgevonden. Nu is het een relaxt uitje waarbij je je zorgen even kunt vergeten. Als herborgen stap je uit de sauna, je lichaam en geest ontspannen en nagloeiend van de revitaliserende kracht die warmte geeft. Dat hadden die Finnen goed bekeken.

Thermen: Lekker badderen
In een thermen draait het om lekker badderen. De Romeinen, die deze badhuizen uitvonden, kwamen er in eerste instantie uit hygiënisch oogpunt. Later werden de thermen steeds luxueuzer en daar profiteer jij vandaag de dag van. Want dat is precies waar dit uitje voor dient; je onderdompelen in water, warmte en ontspanning.

Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Totaal 150 uitjes gevonden
Sauna & Beauty De Veluwe is centraal gelegen in het bosrijke Gelderse Lunteren. Het saunacomples heeft zeer uitgebreide faciliteiten maar is kleinschalig en romantisch van opzet, waardoor er een ontspannen, gezellige sfeer heerst.
Sauna de Bongerd is een sauna en schoonheidssalon in een, zo sla je twee vliegen in een klap. Sauna De Bongerd biedt je een heerlijke combinatie van schoonheid en ontspanning.
The Wellness Garden is voor u het alternatief als u de sportscholen en wellnesscentra te omvangrijk en onpersoonlijk vindt. The Wellness Garden is meer dan bewegen alleen!In een kleinschalige en luxe omgeving kunt u actief ontspannen door middel van sporten, w.o. fitness. U kunt ook passief ontspannen door bijvoorbeeld heerlijk te genieten van een verzorging van de huid en lichaamsbehandeling in de Lifestyle Salon.Daarnaast kunt u refreshen door gebruik te maken van infrarood sauna, een traditionele sauna, Turks stoombad, verschillende massagevormen, zonnebank, en heerlijk zwemmen in een ruim verwarmd bad van circa 31 graden Celsius.
Een lekker bruin tintje van de zonnestudio, een ontspannende Hotstone massage, stoom uitblazen in een van de sauna’s of Turkse stoombaden of geniet van de zon op het zonneterras.
Lienden
Te midden van de weilanden in een witte sfeervolle boerderij is het Betuwsch Badhuys gevestigd. Hier kun je genieten van wellness en beauty in privé setting.
's-Gravenhage
Voel je weer aanzienlijk beter na een bezoek aan de zuurstof bar! In combinatie met een heerlijke massage. Kom weer helemaal tot leven bij Urban Oasis.
Hierden
De Zwaluwhoeve in het dorp Hierden is een wellness resort midden in de prachtige Veluwse natuur. Omringd door landerijen, uitgestrekte akkers en groene weiden kom je weer helemaal tot rust.
Putten
Ook bij Sauna Drôme Putten staat de natuur centraal. De beautyfarm ligt middenin de prachtige natuur van de Veluwe. Hout en natuursteen en de mooie omgeving brengt iedereen in een ontspannen sfeer.
Hamam Het Oosten in Hengelo is uniek en staat voor wellness op z'n Oosters.
Beauty Sauna Peize biedt met haar uitgebreide complex een plaats waar je kunt genieten van een scala aan Spa en Beautyfaciliteiten.