Gilat Regatta - Kartonnen botenrace

Amstelveen
duizendmerenweg 7
1182 D Amstelveen
Datum: 02-09-2018
Drijven of zinken – dat is de vraag die elke kapitein van een kartonnen boot zich zondag 2 september op de race dag zal stellen. Want karton is natuurlijk niet het eerste materiaal dat bij je opkomt bij het ontwerp van een ‘zeewaardig schip’. Toch is dat exact waar het bij de Gilat Regatta om draait; bouw thuis of op locatie een kartonnen boot en leg het parcours af op de Grote Speelvijver in het Amsterdamse Bos. De Gilat Regatta is hét zomer evenement van het jaar, en het mooiste is; door mee te doen help je geld inzamelen voor kindertheater in Nederlandse ziekenhuizen.

HOE WERKT HET?
Iedereen vanaf 8 jaar met een zwemdiploma kan (alleen of met een team) meedoen aan de botenrace. Maak thuis (of op locatie) van alleen karton en (duct) tape een boot en race mee op de Grote Speelvijver. Degene met de snelste tijd wint de Gilat Regatta. Voorafgaand aan de race worden alle boten beoordeeld door de jury op veiligheid. Daarna mag het publiek hun stem uitbrengen voor het meest originele ontwerp, beste constructie of techniek, mooiste versiering, en de leukste bemanning. Tijdens de race zelf worden er ook door de jury prijzen uitgereikt: zo zijn er prijzen voor teamspirit, de langste drijver en de ‘Titanic reward’ voor de meest spectaculaire zinker. Doe mee met de Gilat Regatta, vraag je collega’s, vrienden of familie en schrijf vandaag nog in via www.sportersinactie.nl.

Categorie 1 – SPECIALS
Je bouwt van tevoren thuis of op je werk een kartonnen boot. Creativiteit wordt beloond in deze categorie want je hebt immers alle tijd en vrijheid om een unieke boot te fabriceren; kajaks, vlotten, piratenschepen, rivierboten, reuzensnoepjes, auto’s, vliegtuigen, spaceshuttles, draken, zeemonsters, haaien, dolfijnen en andere zeedieren alle thema’s zijn mogelijk.

Categorie 2 - SPEEDCHALLENGE
Voor degene met minder tijd is er de speed challenge. Bij aankomst in het bos liggen alle benodigde materialen voor je klaar in de ‘pit straat’. Na het startschot heb je 30 minuten om jouw kartonnen boot te bouwen en te perfectioneren, zorg er wel voor dat je op tijd klaar bent want na 30 minuten volgt er een massastart.

Help geld inzamelen voor Stichting Gilat
Doelstelling van de Regatta is geld inzamelen voor Stichting Gilat. De stichting is in 2009 opgericht om kinderen in Nederlandse kinderziekenhuizen vreugde, afleiding en ontspanning te bieden met op maat gemaakte, uitnodigende theatervoorstellingen. Inmiddels geeft het Gilat Theater op drie locaties in Amsterdam en Rotterdam voorstellingen. De stichting wil het aantal locaties echter graag uitbreiden om nog meer zieke kinderen ontspanning en afleiding te bieden met theater. Informatie www.gilat.nl


Bezoek de website >>
Google Maps

  Reviews van Gilat Regatta - Kartonnen botenrace

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden