Verfijn je zoekopdracht

Rondvaart
Een rondvaart is een leuk dagje weg voor jong en oud. Varen door de grachten van een oude stad, bijvoorbeeld Amsterdam of Middelburg, of varen over brede rivieren; dat geeft een nieuwe kijk op ons land. Ondertussen kun je genieten van een lunch en lekker uitwaaien op het dek. Je kunt ook kiezen voor een rondvaart door de Rotterdamse haven of een rondvaart over de Noordzee.

Een speciaal uitje is toch wel een bezoekje aan Minihaven de Schatberg in Sevenum. Hier zijn de kinderen de kapiteins en zij varen en sturen zelf de boot! Zelfs in het donker. Onder begeleiding van een deskundige havenmeester natuurlijk.

Boot
Nederland is een echt waterland. Met een boot kom je een heel eind over de talloze grachten, kanalen en rivieren. In totaal liggen er zo'n 300.000 boten in het water die geschikt zijn voor de pleziervaart. Een boot wordt al lang niet meer gebruikt als vervoersmiddel. Tegenwoordig wordt de boot vooral gebruikt als recreatiemiddel. Gelukkig maar, want een boot biedt enorm veel mogelijkheden voor een leuk dagje uit.

Op het water
Op het water ziet de wereld er anders uit. Of je nu gaat varen op een traditioneel zeilschip, op een klassieke salonboot of gaat kanoën. Het is niet te vergelijken met een dagje weg op het vasteland. Op het water sta je nog dichter bij de natuur en voel je hoe de elementen invloed uitoefenen. Je maakt het zo spannend als je zelf wilt tijdens een dagje uit op het water.

Toch liever op vaste grond blijven? Dagtrip Doen heeft ook dagjes uit op het droge die met varen te maken hebben. Bijvoorbeeld themapart Seafront in Brugge of Futureland op de Maasvlakte.

Totaal 234 uitjes gevonden
Middelburg
Je vaart door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden.
Maarssen
Met een rondvaart van Rederij de Vecht zie je de prachtige omgeving van de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. De rondvaart begint in Maarssen en voert je onder andere langs de statige buitenhuizen en de romantische theekoepels uit de 17de en 18de eeuw.
Nigtevecht
Zelf niets doen Geen boodschappen, niet extra vroeg opstaan om zelf broodjes te smeren, eieren te koken en salades te maken.
Loosdrecht
Rondvaart in Nederland over de Vecht en de Loosdrechtse plassen kunnen beginnen vanaf Loosdrecht, Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis, Loenen aan de Vecht.
Amsterdam
Bij Canal Motorboats kun je vanuit hartje Amsterdam een elektrische motorboot huren, een superleuk uitje met familie, vrienden of collega's.
Rotterdam
Zin in spanning en avontuur? Ontvlucht de dagelijkse hectiek bij Escaping Rotterdam. Voor echte thrillseekers en brainiacs. De escape room is een ervaring die je echt moet meemaken.
Alphen aan den Rijn
Binnen een half uurtje leren waterskiën? Dat kan bij Wet 'n Wild! De eerste start levert vaak een nat pak op, maar binnen een half uurtje heeft iedereen het onder de knie. Voor u het weet zwaait u al waterskiënd naar de toeschouwers op het terras!
Tram 9 rijdt een paar maanden niet, maar (sinds 2009) kunt u gelukkig ook met de Willemsvaart naar het strand.
De Strandrelax start bij aanlegplaats Centraal Station (tegenover Koninklijke Academie Beeldende Kunsten/Prinsessegracht 4)
en eindigt bij de Haringkade.
Zandvoort
Powerkiten, Blokarten, Rib-speedboot varen of vliegeren met een mega vlieger? Je stranddagje was nooit zo spannend als deze! Na de adrenaline explosie gezellig samen een drankje doen en een bbq op het strand?
Heerewaarden
Suppen kan iedereen, zeker met CitySup Eindhoven! Huur eenvoudig de surfplank met peddel online, korte uitleg bij afhalen en gaat heerlijk op pad.