Verhalenavonden

Lauwersoog
Activiteitencentrum Lauwersnest
De Rug
Lauwersoog

Kom deze winter naar de verhalenavonden in het Activiteitencentrum Lauwersnest. Deze staan allemaal in het teken van het thema: Vissen voor Verbinding.

De afsluiting van de Lauwerszee dichtte de voordeur van het watersysteem. Zout werd zoet en wadplaten veranderden langzamerhand in groene rietvelden. Ook onderwater vond een ware metamorfose plaats. De scholen vis die in de Lauwerszee of in de maren, beken en diepen stroomopwaarts hun paailocatie vonden, of de scholen met jonge vis die er in de Lauwerszee hun kinderkamer hadden, konden deze niet makkelijk meer bereiken. Het project Vissen voor Verbinding onderzoekt de visstand van het Lauwersmeer en neemt verschillende maatregelen om de visstand te verbeteren. Door de verbinding met de Waddenzee te verbeteren, paailocaties aan te leggen en vissen uit te zetten.

Tijdens vier verhalenavonden vertellen de betrokkenen over die werkzaamheden. Zo leggen ze uit hoe een zeeforel zijn geboortebeek kan terugvinden en waarom het storten van duizenden kilo’s zand en grind in beken goed is voor de visstand. En hoe je vissen volgt van Drenthe tot aan ’t wad. Kom luisteren en leren over de trek van vissen van Waddenzee via het Lauwersmeer tot ver in Drenthe.

Bezoek de website >>

    Reviews van Verhalenavonden

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden