Limburgse Kessel

Kessel
Route.nl

Kessel

Rondom het Limburgse Kessel kun je een verrassend mooie wandeling maken. Je ontdekt de Heldense Bossen, de pracht van de Maas en de eeuwenoude kasteelhistorie van Kessel.

Heldense Bossen
Geniet bij IJssalon Clevers Kessel eerst even van een ijsje op het gezellige terras, voordat je op pad gaat. Al snel wandel je de Heldense Bossen in. Je loopt hier door een mozaïek van dennenbossen, kleinschalig akkerland, vennetjes en kleine heidevelden. Dwars door de bossen liggen nog restanten van de oude landweer: een opgeworpen aarden wal die beplant werd met doornige struiken om rondtrekkende roversbendes tegen te houden. Wat een stilte ervaar je hier!

Pittoresk Kessel
Vanaf de bossen wandel je naar natuurgebied de Musschenberg. Vanaf de top van de heuvel heb je een prachtig uitzicht over het Maasdal. Vervolgens leidt het voetpad je de weilanden door. Even later wandel je over een autoluw weggetje Kessel binnen. Je ziet hier enkele monumentale panden en de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk uit 1873. Kasteel Keverberg is een op unieke wijze gerestaureerde ruïne. Je komt hier o.a. meer te weten over de bijzondere geschiedenis van Baron Frits.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Limburgse Kessel

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden