Betuwemeer Tiel

Kapel-Avezaath
Laageinde 13
4013 CT Kapel-Avezaath

Betuwemeer Tiel is een watervogelfarm, die reeds vele jaren bestaat. Het ligt midden in de Betuwe, een van de prachtigste gedeelten van Gelderland.

Betuwemeer Tiel is een watervogelpark waar je een grote diversiteit watervogels kan aantreffen. Je vindt er watervogels van de gehele wereld, die zich geheel aangepast hebben aan het Nederlandse klimaat. Je kunt de watervogels in al hun pracht waarnemen in een natuurlijke omgeving. Het park is te vinden in Kapel-Avezaath, vlak bij Tiel.

In het park, met een wateroppervlakte van meer dan 100.000 vierkante meter zie je vele zeldzame en bijzondere sierwatervogels. Deze watervogels worden in eigen opfokkwekerij van ei tot watervogel verzorgd. Je kunt al deze facetten met eigen ogen zien tijdens een bezoek aan het bedrijf. Tijdens de rondwandeling kun je vanuit overdekte schuilruimten de dieren bewonderen en bestuderen in een natuurlijke omgeving. In deze schuilruimten vindt je tevens documentatie over deze dieren.

Naast de sierwatervogels heeft het bedrijf nog een schat aan andere dieren, zowel bekende als onbekende soorten. Zoals diverse soorten eekhoorns, kippen, duiven, kraanvogels, fazanten, dwerghoenders, prairiehondjes, parkieten, pony's, enz. Eigenlijk teveel om op te noemen. Ook heeft Betuwemeer Tiel een plantenkas met daarin een grote verscheidenheid aan zeer oude cactussen.

In het voorjaar is het mogelijk het kunstmatig broeden in de broedmachine gade te slaan. Ook het opfokken van de kuikens is voor iedereen leerzaam.

Bezoek de website >>

Google Maps
Betuwemeer
De Betuwe

  Reviews van Betuwemeer Tiel

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden