Verfijn je zoekopdracht

Krokusvakantie
Er zijn scholen die het krokusvakantie noemen en er zijn scholen die het carnavalsvakantie noemen. Hoe dan ook; de kinderen zijn vrij tijdens deze voorjaarsvakantie en pretparken, musea en dierentuinen grijpen dat aan voor bijzondere activiteiten. Deze schoolvakantie kan helemaal in het teken staan van leuke dagjes uit.

Maar niet alleen de kinderen hebben plezier in de voorjaarsvakantie. Als je er van houdt, dan is carnaval natuurlijk een bijzonder evenement dat zich leent voor een feestje. Trek de verkleedkist overhoop en ga op een dagtrip naar Breda, Maastricht of Oldenzaal.

Leuke uitjes
Dagtrip Doen heeft de leukste uitjes verzameld om de sombere wintermaanden te onderbreken. Indooractiviteiten, wandelingen, evenementen en vooral heel veel uitstapjes voor met de kinderen. Spannende avonturen in pretparken, prachtige verhalen in interactieve musea en dagen vol nattigheid in de mooiste zwembaden.

Het kan natuurlijk ook nog flink winter zijn deze vakantie. De kans op een dagje Elfstedentocht blijft klein, maar zelf de schaatsen onderbinden zit er vaak wel in. Een uitje naar een schaatsbaan in de buurt of op het natuurijs, als het echt streng gevroren heeft. Of bezoek eens één van die internationale topwedstrijden in Thialf. Dat is echt een dagje uit.

Wintersport
Liever skiën? Maar zit een vakantie in de Alpen er niet in? Een dagje weg naar een indoor skibaan is een leuk alternatief. Bijvoorbeeld in Skidôme Rucphen of SnowPlanet in Velsen-Zuid. Dagtrip Doen zorgt voor entreekaarten met een aantrekkelijke korting! Zo bespaar je ook nog eens flink deze vakantie. Veel plezier!

Totaal 2924 uitjes gevonden
De Ronde Venen
Op ontdekkingstocht op Fort Waver-AmstelEen bijzondere combinatie van natuur en cultuurhistorie op steenworp afstand van Amsterdam. Zo zou je Fort Waver-Amstel kunnen omschrijven. Op zaterdag 21 juli om 14:00 uur krijgt u de kans om dit imposante fort, dat normaal gesloten is, van dichterbij te bekijken.Uitstekend bewaard gebleven. Onder begeleiding van een ervaren fortengids kunt u Fort Waver-Amstel ontdekken. U zult zien dat alle elementen van vroeger uitstekend bewaard zijn gebleven. In het gebouw ziet u oude wasruimten, elektrakasten en een oude keuken. Ook het waterreservoir, waterpomp en de sanitaire voorzieningen liggen er nog precies zo bij als vroeger. Buiten heeft u een weids uitzicht over het vlakke polderlandschap. Als u goed kijkt, ziet u zelfs de skyline van Amsterdam.Vleermuizen en zilverreigers. Fort Waver-Amstel ligt tegen de natuurgebieden Botshol en Waverhoek aan. Vanwege deze mooie ligging zijn er, met een beetje geluk, ook verschillende dieren te zien. In de gracht langs het fort zoeken de ijsvogel en zilverreiger vaak hun eten. In de winter wordt een deel van het fort door vleermuizen gebruikt als slaapplek. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Stelling van Amsterdam. Fort Waver-Amstel is onderdeel van de Stelling van Amsterdam; de 135 kilometer lange verdedigingslinie rond de hoofdstad. Dat deze waterlinie uniek in de wereld is, blijkt wel uit het feit dat de Stelling van Amsterdam Unesco Werelderfgoed is. Tussen 1886 en 1911 is Fort Waver-Amstel gebouwd. Het fort was de enige verhoging in het open, vlakke polderlandschap. En wanneer u vanuit de polder naar het fort kijkt, ziet u dat er in 100 jaar niets is veranderd.Ga mee op ontdekkingstocht. Op zaterdag 21 juli om 14:00 uur kun je dit bijzondere fort ontdekken. Bestel toegangskaarten via www.natuurmonumenten.nl/fortwaveramstel. Lid van Natuurmonumenten? Dan betalen volwassenen €5,- en kinderen (ook OERRR-leden) €4,-.  Niet-leden betalen €8,- en kinderen €7,-.
Rheden
Bij de Rhedense Schaapskudde kun je met een echte schaapherder meelopen. Een unieke ervaring! Zeker omdat er momenteel niet veel schaapherders meer in Nederland zijn. Je kunt ook een bezoek brengen aan ongeveer 100 Veluwse heideschapen.
Van 20-10-2018 tot 23-10-2018
Chuggington doe-dagen
Utrecht
Deze herfstvakantie staat het Spoorwegmuseum in het teken van Chuggington. Tijdens de Chuggington doe-dagen staan de drie hoofdrolspelers van de tv-serie centraal. Het Spoorwegmuseum zal worden verbouwd tot een Chuggington paradijs waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven.
Laren Gld
Voor de scherpschutters onder ons heeft Unieke Uitjes .nl een Schietsport uitje. Gedurende dit arrangement leert u schieten met verschillende wapensoorten. Misschien wel één van de leukste uitjes momenteel. Een leuke indoor activiteit die wij eventueel ook buiten kunnen aanbieden.
Terschelling Oosterend
Maak een onvergetelijke huifkartocht op Terschelling. Geniet in alle rust van het mooie eiland. Met de veelzijdigheid van bos, duin, polder, wad en strand. Puur Terschelling Huifkartochten is het adres voor een onvergetelijk dagje uit of om zomaar even lekker te ontspannen.
Van 21-09-2018 tot 18-11-2018
Theo Konijnenberg
Zevenaar
Het werk van Theo Konijnenburg bevindt zich op het grensvlak tussen beeldende kunst en vormgeving.
Leiden
Het Siebold Huis in Leiden biedt het mooiste uit het oude en nieuwe Japan in een historisch Hollands huis; prenten, lakwerk en keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alles is tussen 1823 en 1829 in Japan verzameld door de Beierse arts Philipp Franz von Siebold.
Helmond
Ga terug naar vroeger tijden in de kelders van het kasteel. Of bekijk de prachtige gevarieerde kunstcollecties van oude en hedendaagse kunst. Je kunt het ervaren in de twee prachtige gebouwen waarin het museum is gevestigd: het middeleeuwse kasteel en de eigentijdse Boscotondohal.
Amsterdam
Maak in twee uur een vaartocht door de beroemde grachten van Amsterdam. Zie de historie en beleef de hotspots van onze hoofdstad! Desgewenst vertelt de schipper boeiende verhalen over de stad. Terwijl u geniet van een heerlijke BBQ.
Leerdam
In het Souterrain van Lingesteyn (Leerdam) is de spannende onderwater dierentuin Aqua Zoo gevestigd. Nauwelijks voor te stellen dat in de kelders van dit gebouwen complex duizenden tropische vissen, haaien, koralen in ca. 40.000 liter zee en zoet water leven.