Eiland in de Verte

Urk
Eiland in de Verte
Burgemeester J. Schipperkade 1
8321EJ Urk

Beleef het mee: het dramatische verhaal van Maarten en Lena op Urk.

Het Muzikale Theaterspektakel ‘Eiland in de verte’ geproduceerd ‘voor en door Urk’ vertelt een verhaal van conflict, opoffering, liefde en dood in een snel veranderende wereld net na de drooglegging van de Zuiderzee. 
Het is een ode aan Urk en de spankracht van de voormalige eilanders. In de haven van Urk komt u dichter bij het verhaal van ‘het oude en nieuwe land’ dan ooit tevoren!

Het is net na de Tweede Wereldoorlog, een tijd van grote veranderingen. Urk is eiland af, de Noordoostpolder ontstaat. Het gezin van Abel Dieleman verruilt Walcheren voor een boerderij in de nieuwe polder.De selectieprocedures voor een woning in de nieuwe polder zijn streng.Terwijl wetenschappers onderzoek doen naar de relatie tussen Zuiderzee samenlevingen en een Bataafs oerras, tracht het gezin van Urker visserman Lub Romkes, het hoofd boven water te houden. Beide gezinnen raken verstrengeld met elkaar vanwege de liefde. Dat gaat niet zonder slag of stoot en leidt tot dramatische verwikkelingen, met een ongewisse afloop.

Eiland in de verte is een productie van Stichting MOL en wordt ondersteund door Cultuurbedrijf NOP

Bezoek de website >>

Google Maps
Eiland in de Verte

  Reviews van Eiland in de Verte

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden