Solextour de Luxe over Texel

Den Hoorn
Pontweg 1
1797SN Den Hoorn
Voor eilandbezoekers die niet zo van fietsen houden en liefhebbers van nostalgie is er onze Solextour de luxe. Uiteraard wordt u eerst uitgelegd hoe de Solex werkt. Dat is toch wel anders dan de moderne scooter en bromfiets. Pas als iedereen de bediening onder de knie heeft gaan jullie van start.

In een lang lint trekken jullie met de groep over Texel. Wat deze Solextour extra leuk maakt is dat we je onderweg allemaal lekkere dingen laten proeven die de eilanders speciaal voor je hebben gemaakt.

De Solextour brengt je op de mooiste plekken van ons eiland. In een rustig tempo rijdt u rond. Er valt veel te genieten! Van prachtige buitendijkse paden met uitzicht op de Waddenzee tot kronkelweggetjes door het glooiende landschap van De Hoge Berg. En dat alles zonder te trappen!

Het eerste deel van de Solexrit start bij de boot en eindigt met een koffiestop met Texelse koek in Den Hoorn. Den Hoorn is een oud loodsmansdorp met een karakteristieke kerktoren. Die zie je al vanuit de verte! Vanuit Den Hoorn gaan we via het hoogste punt van Texel, De Hoge Berg, voor een rondleiding bij een Texelse kaas en schapenboerderij. Schapenboer Jan Willem vertelt vol enthousiasme en trots over het familiebedrijf in beschermd natuurgebied.

Daarna rijden we richting de haven van Oudeschild voor een lekkere, luxe lunch. Daar zijn jullie vast wel aan toe! Na de lunch tuffen jullie weer verder. De likeurproeverij in Oosterend en een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij staan ook op het programma. Tot slot nemen we ruim de tijd voor het laatste stuk van de Solexrit en sluiten af met een mooi diner. Na afloop brengt de bus jullie weer naar de boot of een andere gewenste locatie.

Bezoek de website >>
Google Maps

    Reviews van Solextour de Luxe over Texel

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.