eXplorion

Heerlen
Schaapskooiweg 95
6414 EL Heerlen
Het eXplorion biedt verschillende activiteiten voor kinderen Natuurlijk horen een korte planetariumvoorstelling, bezichtiging van de expositie en demonstratie in de sterrenkoepel ook bij dit programma. Erg leuk en nog leerzaam ook.

Bouw en lanceer je eigen raket
Dit is ongetwijfeld de spectaculairste kinderactiviteit van explorion! De kids bouwen ieder hun eigen papieren modelraketje. Zorgvuldig alle onderdelen uitknippen en aan elkaar lijmen is hier het devies. Want hoe mooier de raket gemaakt is, des te hoger gaat hij. Tot wel 100 meter hoog!

Brandstofmotor
In de raket komt een vaste brandstofmotor en buiten worden alle raketten gelanceerd. De meeste raketten komen of te ver of ergens op de hei terecht of ze komen brandend naar beneden, dus daarom krijg je na afloop nog een knutselvel mee naar huis om een zweefvlieg - spaceshuttle te maken.

Waterraketpret voor kids
In deze kindermiddag bouw en lanceer je een waterraket! Een raket gemaakt van een PET-fles (zo'n plastic limonadefles). Je maakt er vinnen aan en versieringenen gaat hem buiten de lucht in schieten. Dat doe je met een fietspomp. Als je de raket goed gebouwd hebt, gaat hij makkelijk 10 tot 15 meter hoog! Het water zorgt voor stabiliteit maar ook voor dolle pret.

Sterren kijken voor kids
Wil je weten welk sterrenbeeld je bent? Hoe vind je een planeet tussen al die sterren 's avonds? Kun je uitvissen wanneer de zon opkomt op een bepaalde dag? In deze activiteitenmiddag maak je je eigen draaibare sterrenkaart. Hiermee kun je al enkele geheimen van de sterrenhemel ontraadselen.

Bezoek de website >>

    Reviews van eXplorion

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.