Wadlopen

Lauwersoog
Wadloopcentrum Pieterburen
Haven 20
9976VN Lauwersoog

Het wadloopcentrum Pieterburen is de oudste wadloop organisatie van Nederland. Tijdens de winter van 1962 werden er al tochten georganiseerd over de dichtgevroren Waddenzee.

Tegenwoordig biedt het verschillende tochten geschikt voor iedereen, zowel ervaren wadlopers als onervaren mensen.

Onder leiding van gidsen kun je kennis maken met het natuurgebied de Waddenzee, bepaald door de wisseling van eb en vloed.


Er zijn verschillende dagtochten, waaronder de lange oversteken naar een van de Waddeneilanden Ameland, Schiermonnikoog of Rottumeroog. Je verblijft dan een middag op het eiland waar je een wandeling over het strand kunt maken maar er ook de mogelijkheid is om het dorp te bezoeken.

Ook kun je in Pieterburen deelnemen aan een zwerftocht, welke zeer geschikt is voor de beginnende wadloper. Tijdens deze tocht loop je langs een droog gevallen zandplaat.

Vaak is het mogelijk om tijdens de tochten zeehonden te zien. Als je het toch wat rustiger aan wil doen, maar wel wilt genieten van de prachtige natuur, kun je er voor kiezen om een met een passagiersschip het wad te bezoeken. Doordat er keuze is uit verschillende tochten met bijbehorend niveau is dit geschikt voor jong en oud.

Bezoek de website >>

wadlopen Pieterburen
wadlopen waddenzee

    Reviews van Wadlopen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.