Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Beekbergen
Dorpstraat 140
7361 AZ Beekbergen
De VSM rijdt tussen Apeldoorn en Dieren. De VSM beschikt momenteel over 18 stoomlocomotieven, waarvan op twee na allen uit Duitsland afkomstig zijn. De andere twee komen uit Polen. De VSM heeft verder nog 20 diesellocomotieven, een groot aantal historische personenrijtuigen, waaronder enkele Nederlands-historische blokkendozen, en goederenwagens.

Het doel...
De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, gevestigd in Beekbergen, heeft zich ten doel gesteld een rijdend spoorwegmuseum in werking te houden. In de treinen en op de terreinen van de VSM krijgen de bezoekers een beeld hoe het spoorwegvervoer er in het verleden uit zag.

Het traject
De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij rijdt over een deel van de zogenaamde "Koning Willem III-spoorlijn" welke vanaf Apeldoorn via Beekbergen, Immenbergweg, Loenen en Eerbeek naar Dieren loopt. De lijn is 22 kilometer lang.

Bezoek de website >>

  Reviews van Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

  22 oktober 2012

  Bezoek meer dan waard! Heel indrukwekkend, vooral de remise.

  Lucien
  Lucien

  5 september 2012

  Geweldig dagje uit, waarbij je even terug gaat in de tijd. Zeker voor treinliefhebbers is dit een echte aanrader. Ook mooi om de inzet van alle vrijwilligers te zien. Daarnaast zijn ze ook allemaal even vriendelijk. We gaan volgend jaar zeker nog terug!

  Henk
  Henk
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.