Stoomtrein Valkenburgse Meer

Valkenburg (Leiden)
J. Pellenbargweg 1
2235 SP Valkenburg (Leiden)
Het buitenmuseum omvat meerdere gebouwen zoals een historisch stationsgebouw, een locomotievenloods en een rijtuigenloods. Alle gebouwen zijn gebouwd in de stijl van de originele gebouwen van de Geldersche Tramwegen die aan het begin van de vorige eeuw in de Achterhoek stonden.

Collectie
In de collectie van Stoomtrein Valkenburgse Meer bevinden zich locomotieven en rijtuigen van deze maatschappij zodat een historische combinatie ontstaat. Het nieuwe stationsgebouw, een replica van het Gorsselse tramstationnetje, wordt met ingang van 2011 ook de nieuwe entree van ons museum. Het heeft de uitstraling van een plattelandsstation met alle attributen die op zo'n station te vinden waren.

Museum
De collectie van het Nationaal Smalspoormuseum behoort met ca. 90 locomotieven en al het overige materieel tot één van de grootste smalspoorcollecties van Europa. Een bezoek aan hetNationaal Smalspoormuseum en Stoomtrein Valkenburgse Meer is beslist de moeite waard, voor jong en oud, weer of geen weer. Ook voor uw kinderpartijtje of voor het vieren van uw verjaardag of jubileum kunt u bij ons terecht. U kunt zelfs bij ons trouwen.

Bezoek de website >>

    Reviews van Stoomtrein Valkenburgse Meer

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.