Museumstoomdepot

Rotterdam
Rolf Hartkoornweg 50
3034 KL Rotterdam
Naast een apart onderkomen voor de medewerkers heeft de loods ook voldoende faciliteiten voor het ontvangen van bezoekers.

Expositie
De geschiedenis van de stoomtrein vind je terug in de expositieruimte. De tijd dat alle treinen nog door stoomlocomotieven werden getrokken. Daar herleeft de bloeitijd van de beroemde Europese exprestreinen en er is een modelbaan. Hier kunnen de bezoekers in alle rust genieten van een kopje koffie of thee. Tussendoor kun je kijken naar de activiteiten in de werkplaats. Bij de SSN winkel vind je een ruim assortiment aan SSN artikelen.

Werkplaats
Maar het echte hart van het museum is de werkplaats. Daar kunnen de bezoekers rondkijken (of desgewenst rondgeleid worden) en zien hoe de Stoom Stichting Nederland haar doelstelling waar maakt. En niet om de collectie als dode voorwerpen tentoon te stellen, maar deze rijvaardig te houden of zo nodig te restaureren.

Stoomtreinrit
Geregeld gaat er dan ook een SSN trein het spoorwegnet op voor een korte of langere nostalgische stoomtreinrit met reizigers.

Bezoek de website >>

    Reviews van Museumstoomdepot

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.