Het Spoorwegmuseum

Utrecht
Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht
Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende omgeving waarin je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, theater, acteurs, simulators en wisselende tentoonstellingen en evenementen. Je komt ogen en oren tekort in de werelden van het Spoorwegmuseum.

De Grote Ontdekking
Begin je reis in een Engels mijndorpje. Het is 1839. Luister naar het verhaal van John Middlemis, machinist op de eerste stoomlocomotief "De Arend".

Droomreizen
Maak een droomreis naar het Verre Oosten aan boord van de Oriënt Express. In het theater gaat er een hele wereld voor je open.

Stalen Monsters
Een spectaculaire ride langs machtige, fluitende locomotieven. Echte stalen monsters.

De Werkplaats
De locomotieven, wagons en uituigen staan in de Werkplaats. Zij vertellen het verhaal van honderden jaren historie. EduTRAINers geven je persoonlijk tekst en uitleg.

De Vuurproef
Laat je meenemen op een waanzinnige tocht door bijna twee eeuwen spoorgeschiedenis. Een belevenis die eindigt in een ware Vuurproef!

Buitenterrein
Ook buiten is van alles te beleven. Een werkterrein met alles erop en eraan. Voor de kleinste bezoekers is er de Jumbo Express met speeltuin.

Bezoek de website >>

  Reviews van Het Spoorwegmuseum

  20 oktober 2017

  Het is leuk want je kan er heel veel doen en ik ben er ook een keer geweest je kon treinen bekijken en je kan ook in de voor mij is het een aanrader

  Marit  Schrap
  Marit Schrap

  7 juni 2017

  Wat een fantastisch museum. Vriendelijk personeel. Echt een dagje uit

  Van  dijk
  Van dijk
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.