Verfijn je zoekopdracht

Stoomtrein
Het begon natuurlijk allemaal met de stroomtrein. Die reed in Nederland voor het eerst tussen Amsterdam en Haarlem op 20 september 1839. Gelukkig is deze nostalgische manier van reizen nog steeds mogelijk. Er rijden diverse stoomtreinen in het land. Tussen Beekbergen en Apeldoorn bijvoorbeeld, tussen Hoorn en Medemblik of langs het Valkenburgse meer. Je boemelt zo terug in de tijd in een nostalgische stoomtrein.

De stoomtreinen gaan in een gezapig tempo over het spoor. Dan heb je mooi de tijd om het wonder der techniek te aanschouwen en de prachtige omgeving die je passeert. Als de reis in de stoomtrein vergezeld wordt met verhalen van vroeger dan is het dagje uit ook nog eens heel leerzaam.

Treinen
Toch liever Thomas de Trein ontmoeten? Dan is het Spoorwegmuseum in Utrecht de plek waar je moet zijn. Eén keer per jaar komt Thomas een weekend op bezoek en zijn er allerlei leuke activiteiten rondom zijn komst georganiseerd. Het ultieme uitje voor jonge machinisten in de dop.

Het Spoorwegmuseum is helemaal gewijd aan spoor en trein. Hier ontdek je de geschiedenis, reis je mee naar het Verre Oosten en leer je in de werkplaats alles over treinen. Het is een compleet dagje weg want er is natuurlijk ook een restauratiezaal. Tip; het Spoorwegmuseum is een leuke plek voor een kinderfeestje!

Nog meer treinen
In het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek vind je een enorme collectie miniatuurtreinen. Fraaie staaltjes modelbouw waardoor je weer verlangt naar je kindertijd of waardoor je droomt van je eigen verzameling. Kleine treinen vind je ook in Rotterdam, in Miniworld, dat voor kort zelfs Railz Miniworld heette.

Daarnaast zijn er nog diverse remises, depots en loodsen in Nederland waar je een duik in de tijd kunt nemen. Het spoor biedt vertier voor iedereen!

Totaal 12 uitjes gevonden
Utrecht
Het museum dat je verrast met onverwachte avonturen. Met luxe rijtuigen vol geheimen, stoere stoomlocomotieven met een rijke geschiedenis en treinstellen boordevol verhalen. Ontdek de belevenissen rond het spoor, van spannende reiservaringen en bijzondere transporten tot vorstelijke reizen en verbazende uitvindingen.
Valkenburg (Leiden)
Ga terug in de tijd en beleef een rit met een stoomtrein langs de oevers van het Valkenburgse Meer. Met een snelheid van amper 20 kilometer per uur trekt een klein, dapper en groen geschilderd locomotiefje zo’n drie tot vier rijtuigen achter zich aan. De kleinschaligheid van onze stoom- en dieseltreinen op 70 cm smalspoor maken ons museum extra aantrekkelijk voor kinderen.
Erica
Beleef het mee via een rit per smalspoortrein, door een prachtig gebied, over een origineel traject, vroeger gebruikt voor turftransport. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het specifiek gebied.
Haaksbergen
Bij Museum Buurtspoorweg (MBS), gelegen net ten Zuiden van Enschede, maak je een reis terug in de tijd met de stoomtrein. Tijdens de rit tussen Haaksbergen en Boekelo geniet je vanuit de historische rijtuigen van het prachtige, wisselende Twentse landschap.
Amsterdam
Museumtramlijn Amsterdam rijdt tussen Amsterdam en Amstelveen met historische trams. De spoorlijn, die ruim honderd jaar oud is, loopt door een prachtige omgeving. Elke zondag vanaf april tot eind oktober kun je een tramrit maken.
Simpelveld
In Engeland is het een traditie - in de middaguren - een "Tea" te gebruiken. Speciaal voor de gasten combineren wij dit historische gebruik met een bijzondere stoomtreinrit over de Miljoenenlijn. Terwijl je geniet van prachtige vergezichten op het Limburgse Heuvelland.
Sneek
Modelspoormuseum Sneek herbergt duizenden modellen, naar nationaal en internationaal voorbeeld. De modellen staan in verschillende vitrines opgesteld om bewonderd te worden. In het museum zijn ook verschillende rijdende modeltreinen te zien.
Rotterdam
Miniworld Rotterdam (voorheen Railz Miniworld) is een attractie voor jong en oud. Er is van alles te zien en te beleven in de levendige wereld met herkenbare Nederlandse landschappen. Miniworld Rotterdam is overdekt en dus ook bij regenachtig weer een prima dagje uit.
Van 22-06-2018 tot 01-07-2018
Het leukste reisje van Nederland
Utrecht
Het leukste reisje van Nederland’ is 10 dagen lang dé culturele beleving voor jong en oud.
Rotterdam
Het Museumstoomdepot is het prachtige onderkomen van de Stoom Stichting Nederland (SSN) in Rotterdam. De in klassieke stijl gebouwde loods biedt niet alleen onderdak aan de collectie stoomlocomotieven en bijbehorende rijtuigen, maar vormt ook een uitstekende werkplaats, voor het rijvaardig houden hiervan.