Highland Games

Veenendaal
Outline Travel
Buurtlaan West 5
3905JL Veenendaal

De Highland Games stammen uit de 19e-eeuw en zijn een voortzetting van traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland. Ieder jaar worden de Higland Games gespeeld in Schotland, maar dit gebeurd ook steeds meer buiten Schotland. Zo wordt het grootste Highland Games-evenement jaarlijks gehouden in Grandfather Mountain in North-Carolina (Noord-Amerika).

Mocht u die afstand nu niet willen afleggen voor deze activiteiten, dan kunnen wij ze gewoon voor u organiseren op de plek waar u graag wilt. De Highland Games zijn of het algemeen zware atletische wedstrijdonderdelen die tegen elkaar gespeeld worden. De zwaarte van de onderdelen passen we in samenspraak wel iets aan om de competitie speelbaar en voor iedereen toegankelijk te maken.

Bij de Highland Games draait dus alles om de eer van de clan. De titanenstrijd wordt uitgevochten in een serie wedstrijdopdrachten die niet alleen kracht, maar ook teamwork en denkvermogen eisen. Aan jullie de taak om beter, sneller en vooral sterker te zijn dan het andere team, om zo de eer van de clan hoog te houden! De opdrachten bestaan uit:

Touwtrekken (Tug of War)
paal slingeren (Caber Toss)
katapult bouwen
stam werpen (Caber Wave)
Steen slingeren / Kogelstoten
Schotse estafette bestaand uit o.a. een walking-A en een Whisky Barrel-Run
Wiel werpen (Wheel Throwing)

Natuurlijk nemen we de onderdelen graag met u door en passen we het nodige aan om uw team de ultieme uitdaging van het jaar te bezorgen.

Heeft u wensen of ideeën met betrekking tot lunch, borrel, diner of locatie, neem dan contact met ons op zodat we het samen door kunnen nemen.

Bezoek de website >>

Highland Games

    Reviews van Highland Games

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden