Verfijn je zoekopdracht

Kinderfeest
Voor kinderen is het Sinterklaasfeest een echte feestdag. De spanning is groot. Krijgen ze waar ze op gehoopt hebben? Heeft Sinterklaas het verlanglijstje goed gelezen? Sinterklaas is een prachtige traditie en bovenal een echt kinderfeest. Met of zonder Zwarte Piet; daar draait het feitelijk niet om. Het gaat om een gezellige tijd in die donkere maand, om het samenzijn en natuurlijk ook om de cadeaus.

De voorpret begint al met de intocht en de daaropvolgende Sinterklaasoptocht. Daarna wordt het geduld van de kinderen op de proef gesteld. Maar gelukkig kan de schoen gezet worden, om die lange periode tot pakjesavond te overbruggen met kleine cadeaus.

Sint-Nicolaas
Sint-Nicolaas van Myra is een beschermheilige van kinderen. Maar ook van apothekers, prostituees, boogschutters, kinderen, ongehuwde vrouwen, kooplieden, studenten, geliefden, slagers, dieven, moordenaars, piraten en zeelieden. De legendes over deze Nicolaas van Myra liggen in ieder geval ten grondslag aan het kinderfeest zoals wij die nu vieren.

Het zetten van de schoen gebeurde al in de 15e eeuw, in de kerk, maar toen was de opbrengst nog voor de armen. Het Sinterklaasfeest zoals wij dat kennen, met het hoogtepunt op 5 december in plaats 6 december (de eigenlijke naamdag van Sint-Nicolaas), komt waarschijnlijk voort uit een oud prentenboekje; Sint Nicolaas en zijn knecht.

Het Sinterklaasfeest
Het rijke Sinterklaasfeest zit vol sinterklaasliedjes, pepernoten, optochten, intochten en theaterprogramma’s en programma’s op tv. Het Sinterklaasjournaal houdt ons tijdens de Sinterklaastijd dagelijks op de hoogte.

Wil je actief iets ondernemen totdat pakjesavond is aangebroken? Wij hebben alle leuke evenementen, optredens en gebeurtenissen rond Sinterklaas hier verzameld!

Totaal 3002 uitjes gevonden
Amsterdam
Tijdens onze gymles zal de docent verschillende sport- en spel activiteiten neerzetten. Van estafettevormen tot teamspelen, alle facetten van het gymmen komen aan de orde.
Leiden
Heerlijk eten en opeens belanden in een tafereel van Jan Steen? Dat gebeurt er wanneer u het theaterdiner 'Het huishouden van Jan Steen' gaat beleven.
's-Hertogenbosch
Een bijzonder interessante museum waar uitgebreid aandacht wordt besteed aan de historie van carnaval. Het museum gaat in op het mondiale, nationaal en regionale carnavalsgebeuren en laat carnaval in 4 stromingen zien.
Goes
Wellness Goes is een sauna- en beautyresort gelegen in het hart van Zeeland. De gezonde Zeeuwse lucht en de fantastische locatie in de stad Goes, maken dit een bijzondere plek. Een bezoek aan Wellness Goes belooft dan ook een unieke ervaring vol ontspanning.
Eelde
Het museum geeft een goed en overzichtelijk beeld van de ontwikkeling van de klomp. Van eenvoudige houten sandaal tot het vaak prachtig versierde schoeisel in de karakteristieke vorm die je ook nu nog kent.
Eindhoven
Een verdwenen stad komt tot leven in Pre Historisch Dorp. In het erfgoedpark in Genneper Parken ontmoet je Brabantse bewoners uit de prehistorie en middeleeuwen. Maak kennis met het dagelijks leven uit die tijden en doe zelf mee met de bezigheden van vroeger.
Zaltbommel
In ‘Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine’ neemt Eddy Zoëy je mee op reis door de Nederlandstalige popgeschiedenis. Eddy Zoëy en zijn formidabele band laten alle iconische liedjes horen, die inhoudelijk stáán, voor exact die tijd.
Workum
Bij Surfschool Workum kun je lekker een dagje windsurfen of kitesurfen! Maak kennis met deze bijzondere sport en leer een goede wind te herkennen. Ben je al een ervaren surfer? Dan is Surfschool Workum echt de moeite waard om te bezoeken.
Van 19-04-2019 tot 22-04-2019
Exclusive Spring Fair
Baarn
De hoogwaardige “binnen – buitenbeurs” Exclusive Spring Fair vindt tijdens het paasweekend van 2019 wederom plaats op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn.
Dwingeloo
Laat je verrassen door muziek, theater en avontuur in de unieke Drentse natuur tijdens één van de vier Nachtelijke Belevingen.