De Klankspeeltuin

Amsterdam
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
De Klankspeeltuin is geen gewone speeltuin. In de Klankspeeltuin kunnen kinderen spelen met geluid. Kinderen scheppen er hun eigen klankwereld met muziekmachines, installaties en computers die speciaal zijn ontwikkeld door kunstenaars en geluidtechnici. Een klank uitbeelden, maken, dansen of vertellen? Alles kan, want in de Klankspeeltuin is iedereen componist.

Klanken vertellen
Spelenderwijs leren is een van de leukste manieren van educatie. In de Klankspeeltuin krijgen kinderen de ruimte de wereld van geluid op een andere manier te ontdekken. Wie stil staat veroorzaakt stilte. Wie huppelt, kruipt, trommelt of danst vult de ruimte met geluid. Iedere handeling levert direct muzikaal resultaat op. Het doel is de kinderen meer bewust te maken van de rol van geluid en stilte. Alleen, maar ook samen met andere kinderen.

De klankinstallaties
Nieuw in de Klankspeeltuin is de KOSMIX, een dansvloer waarop je met je voeten geluid kunt maken. Ook de ALIEN SOUNDS is een Klankspeeltuin primeur. Met deze installatie kun je je stem omzetten in beeld. De inmiddels vertrouwde installaties staan ook weer klaar voor gebruik: de XENAX, een muzikale ‘taart’ met vier gekleurde punten waar je kunt tekenen met muziek; de OMNI, een fel gekleurde paddestoel met meer dan honderd verschillende bespeelbare vlakken en de CYBERCORNER waar je met behulp van computers je eigen muziekstuk kunt componeren.

Voor wie
De Klankspeeltuin is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar. Gedurende de periode dat de kinderen in de Klankspeeltuin zijn, zijn ouders en begeleiders welkom in café-restaurant Star Ferry in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Ouders en begeleiders kunnen de laatste 20 minuten in de Klankspeeltuin horen wat de kinderen in de Klankspeeltuin hebben bedacht en gecomponeerd.

Bezoek de website >>

    Reviews van De Klankspeeltuin

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.