Het Aardbeienland

Horst
Kreuzelweg 3
5961 NM Horst
Een park volledig in het teken van de aarbei. De geur en de sfeer van het Aardbeienland zorgen dat bij iedereen, dat warme zomergevoel tevoorschijn komt. Er is veel te doen en te beleven in dit park waar je uitgebreid kunt genieten van diverse aardbeiengerechten.

Aardbeienmuseum
In dit kleine en knusse museum wordt de rijke historie en allerlei wetenswaardigheden over de aardbei in beeld gebracht. Daarnaast is er een unieke aardbeiencollectie te zien met allerlei op aarbeien geïnspireerde snuisterijen.

Aardbeienpaviljoen
Het aardbeienland heeft als doel de populaire zomervrucht, in als zijn onderdelen, als vermaak, educatie en promotie onder de aandacht te brengen van alle bezoekers. De geur en de sfeer van het kleurrijke paviljoen zijn voldoende om bij iedereen altijd een zomerse stemming teweeg te brengen. Een dagje slecht weer kan daar weinig aan veranderen.

Aardbeientuinen
Het is in de sfeervolle Aardbeientuinen een kijkspel naar vooral oude rassen. Veel van deze oude rassen zijn in de moderne tuinbouw niet meer rendabel waardoor grootschalig is gekozen voor het productieve ras Elsanta. In de Aardbeientuinen staan maar liefst 100 verschillende rassen uit vroegere tijden.

Aardbeienbos
Het Aardbeienbos is een bijzondere fijne plek waar jeugdige liefhebbers heerlijk tussen de aardbeien kunnen dwalen en misschien stilletjes kunnen genieten van gezonde aardbeitjes. Er is dan ook een sprookje en een opdracht waarmee de bezoekertjes achter knusse luikjes van gezellige kabouterhuisjes kunnen turen, op zoek naar de juiste oplossing voor een leuke verrassing.

Aardbeienterras
IJs, gebak, vlaai, brood, aardbeiensalade. Welke keus je ook maakt, uitgangspunt is en blijft, genieten van verse en zoete aardbeien. En je weet, in heel Limburg wordt vlaai gegeten. Ook in het Aardbeienland is het smullen van de dikste belegde vlaai ooit met een flinke dot slagroom.

Aardbeienwinkel
De lekkere aardbeien van het Aardbeienland nodigen onmiddellijk uit om zo op te eten. Bijzondere kwaliteitsrassen van toen en nu met een fantastische zoete smaak worden speciaal hier gekweekt. Bovendien garandeert het Aardbeienland altijd "vers-van-het-land". In tijden van overvloed worden de aardbeien verwerkt tot jam, likeur, siroop en sappen. Ook kan de liefhebber hier terecht voor zelfgekweekte aardbeienplanten, aardbeiensouvenirs, cadeaus, aardewerk, alles op gebied van aardbeien.

Zelf aardbeien plukken
In de maanden juni t/m augustus mag je de zongerijpte aardbeien zelf plukken. Vooral voor kinderen is dit hartstikke leuk. Iedereen is welkom om zelf te plukken van dinsdag tot en met zondag tussen 13.30 en 15.30 uur.

Bezoek de website >>

  Reviews van Het Aardbeienland

  29 september 2016

  Echt een waardeloos park. Behalve heel veel huizen, wat glijbanen en een speurtocht door een slecht onderhouden tuin waarin je makkelijk kunt verdwalen, is er niks te doen voor kleine kinderen. Schandalig dat ze hier überhaupt entree voor durven vragen (9,50 voor volwassenen en 7,50 voor kinderen). Lieve mensen: het is echt geen aanrader en zonde van het geld. Ga dan eens naar DippieDoe, het Sprookjesbos of Plopsaland. Dat zijn echte parken die hun geld meer dan waard zijn.

  Pallandt
  Pallandt

  24 september 2013

  Ik heb genoten en mijn vriendinnen ook. Ik voelde me als een kind in een kabouterbos. Enig en die spulletjes die ze verkopen zijn echt geweldig. En niet te vergeten, heerlijke aardbeien. Heb veel leuke foto's gemaakt. Ben volgend jaar zeker weer aanwezig.

  Yvonne  Dijkhof
  Yvonne Dijkhof

  22 augustus 2013

  Goed voor een paar uurtjes. Entreeprijs is aan de zeer hoge kant. Speeltuin voor de kinderen stelt niet veel voor. Dat is wel jammer.

  Ruud  Smeets
  Ruud Smeets
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.

  17 augustus 2013

  Leuk uitje. Een routekaart was wel handig geweest. De entree prijs was hoog. De kortingsbon was dus erg welkom.

  Maurice  van Enckevort
  Maurice van Enckevort

  3 augustus 2013

  Het was een leuk uitje. De toegangsprijs was inderdaad best veel. Gelukkig hadden we de kortingsbon. De speurtochten waren leuk, net als het kabouterbos voor de kleintjes en het aardbeien plukken. Na een paar uurtjes heb je het wel gezien. De kinderen kregen een aardbeienplantje mee naar huis. De aardbeien zijn nu bijna rijp. Leuk om te zien hoe ze groeien...

  Marian
  Marian

  29 juli 2013

  Ik ben het met anderen eens dat de toegangsprijs aan de hoge kant is. Voor dat geld zou er een bakje aardbeien en/of een aardbeienplantje inclusief mogen zijn. Ik vind het park echt heel mooi en sfeervol. We hebben echt een leuke dag gehad. Als je een kortingsbon kunt bemachtigen zou ik aardbeienland zeker aanraden voor jong en oud!

  Tessa
  Tessa

  13 juni 2012

  Allereerst maar beginnen met de positieven dingen. Op de dag van ons bezoek was het prachtig weer. Voldoende ruimte op de parkeerplaats. Lekker een kop koffie op het terras gedronken. Dan de negatieve zaken. Het park stelt helmaal niets voor, gedateerd, onveilig, niks om te spelen en een belachelijk hoge entreeprijs. Kortom ons zien ze hier nooit meer.

  Smeets
  Smeets

  19 mei 2011

  Aardbeienland is een grappige attractie om met kleinere kinderen één of twee uurtjes heen te gaan, echter de toegangsprijzen staan totaal niet in verhouding met wat het te bieden heeft. Bijna €10,- voor volwassenen en €8,- voor de kinderen voor een half uur rondkijken in de "kaboutergrotten" en daarna spelen in de (hele) kleine speeltuin is echt te veel geld! Het zelf aardbeien plukken is natuurlijk heel leuk, maar daar moet ook nog eens €2 per bakje extra voor worden betaald. De aardbeien zijn wel erg lekker, en ook het ijs met aardbeien en slagroom viel erg in de smaak. maar daar hoef je geen toegang voor te betalen, deze kun je gewoon op het terras smikkelen.

  Familie  Smit
  Familie Smit

  27 januari 2011

  Onlangs zijn we ook geweest (2 volwassenen). Erg duur (9,80 euro per volwassenen). Voor dat bedrag loop je door een kindersprookjes route naar een aardbeienveld. Op dat veld mag je (tegen betaling) een bakje halen om die vervolgens zelf te vullen met aardbeien. Erg commercieel. Voor gezin met kinderen een erg duur uitje.

  Dutchie
  Dutchie