Zuiderzeelicht

Enkhuizen
Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12-22
1601LA Enkhuizen
Datum: Van 18-12-2022 t/m 08-01-2023

Kom je van 18 december 2022 t/m 8 januari 2023 verwonderen tijdens de vierde editie van Zuiderzeelicht: Toen de zee van ijs was. Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes van het buitenmuseum en laat je meeslepen door het ontroerende verhaal over hoop, liefde en verlies. Kijk wat zich achter de ramen van de huisjes afspeelt en volg de bewoners van Durgerdam op hun zoektocht naar de verdwenen ijsvissers. Een winterse beleving via licht, beeld en geluid voor jong en oud. 

Toen de zee van ijs was is de vierde editie van Zuiderzeelicht en gaat over het waargebeurde verhaal van drie Durgerdammer vissers: Klaas Bording en zijn twee zonen, Klaas en Jacob Bording. In de winter van 1849 gaan zij de bevroren Zuiderzee op om vis te vangen. Tijdens het botkloppen, slaat het onheil toe. Het ijs breekt en de mannen raken los van het vaste land. Veertien dagen lang drijven ze onder barre omstandigheden op een ijsschots rond over het steenkoude water van de Zuiderzee. Ze dobberen langs Marken en Enkhuizen, maar niemand die ze hoort of ziet. Bezoek Zuiderzeelicht en ontdek de afloop van dit ijskoude verhaal in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. 

Openingstijden en tickets

Zuiderzeelicht is te bezoeken van zondag 18 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december en 1 januari. De wandeling duurt ongeveer een uur. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket, aan de kassa zijn geen kaartjes te koop. Boek nu je ticket op onze website. 

Route en parkeren

De entree voor Zuiderzeelicht is de dienstingang van het buitenmuseum: Kooizandweg 2, 1601 LK Enkhuizen. Lees hier alles over route en parkeren of bekijk de veelgestelde vragen. 

Bezoek de website >>

Google Maps

  Reviews van Zuiderzeelicht

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden