De slag om het vrouwenhart

Amstelveen
Stadsplein 100
1181ZM Amstelveen
Hella de Jonge - De maker van Verlies niet de moed heeft een nieuwe documentaire gemaakt: De slag om het vrouwenhart.

Hella put in deze documentaire uit haar eigen ervaringen. Ze kwam door haar eigen hartproblemen in contact met de, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen, cardiologe Angela Maas en haar collega, de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek.

Waarom Hella's film nu? Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. De slag om het vrouwenhart gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem.

Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied.

Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire.

Nagesprek
Na afloop van de vertoning verzorgen Caroline van Leuven en Liz Early het nagesprek.

Gratis voor Cinevillepashouders.

Nu ook online reserveren met je Cinevillepas
Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan online en laat je Cinevillepas uiterlijk 15 minuten voor aanvang scannen bij de kassa om je reservering om te zetten in een entreebewijs. Klik hier voor meer info.

Bezoek de website >>
Google Maps

  Reviews van De slag om het vrouwenhart

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden