Steenkolenmijn Valkenburg

Valkenburg aan de Geul
Daalhemerweg 31
6301 BJ Valkenburg aan de Geul
Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. Je gaat eerst naar een sfeervolle ondergrondse filmzaal. Daar draait een unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) van midden jaren zestig. Deze film geeft je een goed beeld van alle facetten van de mijnbouw.

Fascinerend
Na de film neemt een ex-mijnwerker je mee in de wereld van de steenkoolwinning. Beleef de harde, maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers. Je maakt er een reisje door het verleden.

Elk bezoek is anders
Bij de steenkolenmijn werken 14 ex-mijnwerkers met zeer ruime ondergrondse ervaring. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige dosis humor, waardoor de sfeer van toen herleeft. Dit gevoel wordt extra versterkt door de demonstraties van mijnbouw-machines, die werken op de speciaal hiervoor aangelegde perslucht-installatie. Door de opstelling is speciale kleding overbodig in dit ondergrondse avontuur voor jong en oud.

De rondleiding duurt ca. 75 minuten inclusief film.

De oertijd
Blijf nog even in de sfeer van het verleden en bezoek na de rondleiding gratis
het Krijt- en Carboonfossielen-museum. Daar zie je o.a. de grootste onderkaak van een Mosasaurus (Maashagedis), die ooit is opgegraven. Er is ook een unieke collectie afbeeldingen van alle bekende dinosaurussen te zien.

Grotcafé
Na de rondleiding lekker nagenieten in het sfeervolle Grotcafé, proef hier het Valkenburgse Grottenbier. De vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke temperatuur in deze ruimte.

Bezoek de website >>

  Reviews van Steenkolenmijn Valkenburg

  15 februari 2012

  Het is zeer zeker de moeite waard! Ook met kinderen! Vooral! Ervaar het gewoon! De heren hebben heerlijke ervaringen te vertellen! Ik was zeer tevreden na het bezoek!

  Anthoon  de Kamper
  Anthoon de Kamper
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.