De Tuinen van Appeltern

Appeltern
Walstraat 2-A
6629 AD Appeltern
Een park met 200 voorbeeldtuinen met elk een eigen stijl en sfeer. Volop inspiratie voor het creëren van kleine of grote tuinen en groenrijke balkons, maar vooral heerlijk om ontspannen doorheen te wandelen!

Het hele jaar door
De schitterende ligging van het park in het rivierenlandschap met knotwilgen, vogels, vaarten en wilde bloemenweides is uniek. De modeltuinen in het ruim 23 hectare grote park hebben elk jaargetijde een andere charme en zijn het hele jaar de moeite waard om te bezoeken. Elk jaar komen er nieuwe tuinen bij en worden de actuele trends en nieuwe materialen toegepast. Nergens vindt je zoveel variatie in ontwerpen, materialen, planten en sfeer!

Inspiratie
De Tuinen van Appeltern heeft als belangrijkste doelstelling bezoekers objectief te informeren over alles wat met tuin, tuinaanleg en inrichting te maken heeft. Tijdens de wandelroute door de modeltuinen krijg je een compleet overzicht van wat er allemaal mogelijk is in een tuin. Je ziet diverse ontwerpen, inrichtingen en het gebruik van uiteenlopende materialen. Volop inspiratie voor bestrating, verlichting, vijvers, kunst, afscheidingen, beplanting, decoratie, meubilair, beelden en waterornamenten. Bij vrijwel alle planten, tuinmaterialen en meubilair staan kleine informatiebordjes. Zo weet je precies over welke plant of welk product het gaat en van welke leverancier het komt.

Tuinen
Van Oosterse tuinen tot Engelse cottagetuinen, van watertuinen en patiotuinen tot stadstuinen, van Mediterrane tuinen tot hedendaagse tuinen van Nederlandse ontwerpers. Er is voor elk wat wils. Nieuw zijn de Melodietuin, de Beeldentuin, de Exotentuin en de winterharde Fuchsiatuin.

Planten
In De Tuinen van Appeltern kom je het grootste plantenassortiment van Nederland tegen. In samenwerking met kwekers zijn niet alledaagse plantcombinaties in borders aangelegd die elk jaargetijde prachtige kleuren geven.

Kinderactiviteiten
Wil je genieten van het park met het hele gezin? Dat kan! Er is voor zowel jong als oud veel te doen. Terwijl je geniet van alle tuinen en de natuur, genieten je kinderen ook, maar dan op een andere manier. Wat heeft het park je kinderen te bieden?

Met een vlot of met de brug naar het terrein "Natuurlijk spelen en ontdekken" en hier heerlijk ravotten. Een ware beleving voor de kinderen en de perfecte manier om ze in contact te laten komen met de natuur!
Diverse boomhutten.
Een speeltuin met glijbaan, schommels en diverse andere speeltoestellen.
Een kabouterpad waar zij zich even tussen de kabouters wanen.
Er is een speurtocht voor kinderen uitgezet. Zoek de letters en puzzel mee. Bij inlevering van de juiste oplossing is er een kleine leuke verrassing!
Diverse fitnesstoestellen.
Een hagendoolhof.

Zoals je ziet is er voor de kinderen voldoende te beleven in ons park.

Restaurants
Als je alle tuinen wilt bezoeken breng je al snel een hele dag in het park door. Daarom wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd. Geniet in de ontspannen sfeer van de natuur op de gezellige terrassen. In de sfeervolle restaurants De Wintertuin en Oranjerie tref je een ruime keuze aan drankjes, gebak, lunchbroodjes en warme snacks.

Bezoek de website >>

  Reviews van De Tuinen van Appeltern

  9 juni 2015

  Geweldig park, netjes onderhouden en erg rustig. Vanaf het parkeerterrein is het een kilometer naar de ingang, maar onderweg al de nodige inspiratie opgedaan. Vervolgens hebben we de hele middag (van 12:00 tot 17:00) heerlijk rustig rondgewandeld. Achteraf ontvingen we de Fluistertour e-mail en konden we alle informatie terugvinden over de tuinen die we die dag gezien hadden. Een echte toevoeging. Wanneer je tuininspiratie op wil doen is dit zeker een aanrader.

  17 april 2015

  Op eerste Paasdag ben ik naar de mooiste tuinen van Nederland in Appeltern geweest met mijn bezoeker uit Kopenhagen. Niet alleen waren de tuinen van Appeltern helemaal leeg, maar er was ook helemaal geen Paasdecoratie of iets dergelijks. Vroeger waren deze altijd aanwezig tijdens de Paasdagen. We moesten 12,50 euro per persoon betalen om naar een lege grond te kijken. Er was ook geen melding op de website (alles was nog van 2014) te vinden over dat de tuinen nog niet ingericht waren. Bedankt voor het verpesten van mijn Paasdag!

  Nadia  Surovikina
  Nadia Surovikina

  28 juli 2014

  De Tuinen van Appeltern maken gebruik van een zogeheten "Fluistertour". Het is eigenlijk een audiotour die je een persoonlijke en leerzame rondleiding geeft. Ik heb na mijn bezoek een overzichtelijke e-mail ontvangen met daarin alle beluisterde tuinen en informatie over alle producten, planten en diensten. Kortom, op zoek naar een adres om tuinideeën op te doen? Dan moet je een keer in Appeltern geweest zijn!

  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.

  15 februari 2013

  Prachtig "inspiratiepark" waar je heel veel goede ideeën kunt opdoen voor je tuin en/of terras. Wil je alles zien, dan heb je toch wel een hele dag nodig. Er is ook een restaurant, en er zijn heel veel plekjes om even te zitten en alles goed te bekijken. Als je iets wil veranderen aan je tuin of terras kom je, na een bezoek, zeker met veel ideeën thuis. Welke smaak je ook hebt. En wil je niets veranderen, maar heb je wel interesse in alles wat groeit en bloeit, dan is een bezoek ook zeker de moeite waard!

  Marion
  Marion