Duotentoonstelling ‘Pas d

Echt
Datum: 26-09-2023 t/m 31-01-2024

In de duotentoonstelling ‘Pas de Deux’ gaan de kunstenaressen HJIMvanGasteren en Monique Rutten t/m 31 januari 2024 samen een harmonische dans aan in het Museum van de Vrouw.

De foto’s van HJIMvanGasteren en de schilderwerken van Monique Rutten nodigen uit tot dialoog. De kracht van beider werk zit in de puurheid, waarmee ze beiden op geheel eigen wijze hun kwetsbaarheid en kracht tonen.

Voor fotografe HJIMvanGasteren is dat vaak letterlijk en figuurlijk op te vatten. Maar vergis u niet, haar werk overstijgt alle anekdotiek met grote vleugelslagen. Elke foto brandt zich op uw netvlies als een volstrekt autonoom kunstwerk dat een universeel appel op de verbeelding en de menselijkheid doet. Vergeet de clichés over erotiek, over voyeurisme en exhibitionisme, over schuld, schaamte en boete en dompel u onder in de wondere wereld van een dappere kunstenaar die vanuit haar persoonlijke ervaringen de hand reikt naar de hele mensheid.

Bij Monique Rutten is het de transparantie die gevoelens van kwetsbaarheid, eenzaamheid en echtheid blootlegt. In de gelaagdheid van haar schilderijen komt het pure van eenzaamheid, boosheid en kwetsbaarheid tevoorschijn. Haar werkwijze bestaat uit olieverf op doek, soms gecombineerd met tekeningen. De verf is in meerdere lagen in diepe kleuren op het doek gebracht. Hierdoor ontstaat een gelaagdheid en onder de oppervlakte ontvouwt zich de innerlijke wereld met verborgen of zichtbare werkelijkheden. Broeierig, doorschemerend of bedekt.

De expositie wordt gelardeerd met voorwerpen en studiestukken die onontbeerlijk zijn en een schakel in de creatieketting vormen.

Komt u dansen met deze twee vrouwen in een “Pas de Deux” die hun geheim prijsgeeft?

Google Maps

Adres

Museum van de Vrouw
Plats 1
6101AP Echt

Uitjes in de buurt

Reviews van Duotentoonstelling ‘Pas d

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.