Bestel kaartjes

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Enkhuizen
Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum. Ga mee met de reis rondom de Zuiderzee en laat je meevoeren langs topstukken uit de collectie, persoonlijke verhalen en interactieve opstellingen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Er zijn ook veel activiteiten voor de hele familie. Stel zelf een Hindelooper interieur samen, speel een tafelvoetbalwedstrijd met de blauwen tegen de rooien en doe mee aan de kennisquiz over de Zuiderzee. Met deelname aan de Zuiderzee karaoke battle kan de bezoeker zelfs kans maken op een zeiltocht met een Volendammer kwak. Film je karaoke act met Volendammer liedjes en deel het filmpje online.

Buitenmuseum
Een dag in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum begint op een van de veerboten die je terug in de tijd brengt. Aangekomen bij het vissersdorp zie je aan de overkant van het water de Marker haven al liggen. Daarna kom je allerlei panden uit het voormalige Zuiderzeegebied tegen, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen. Een aantal van deze panden is van binnen en van buiten nog in originele staat. De hele familie kan kennis maken met historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Koop bij de bakkerij een heerlijk gebakje en haal bij het kaaspakhuis een echte Zuiderzeekaas. Proef vers gerookte haring, laat de kinderen een klompbootje maken en vergeet de Oudhollandse snoepjes uit het Harderwijker snoepwinkeltje niet!

Tentoonstelling
De tentoonstelling "Heb je het al gehoord?" gaat over de manier waarop mensen in het dagelijks leven met elkaar omgaan en hoe ze daarover praten. Ervaar in drie zalen aan de hand van schilderijen, foto’s, films en geluidsfragmenten hoe de bewoners in diverse Zuiderzeedorpen vroeger met elkaar communiceerden en hoe ze dat nu doen.

Bezoek de website >>

  Kaartjes met korting voor Zuiderzeemuseum Enkhuizen

  Uitjekrant.nl
  Uitjekrant.nl heeft elke dag nieuwe aanbiedingen met hoge korting. Je ontvangt de tickets direct per e-mail.
  Vanaf € 12.80 per persoon

  Reviews van Zuiderzeemuseum Enkhuizen

  19 augustus 2014

  muziek, perfect, maar om te zien naarje zit de hele avond te kijken naar eenmistig geheel, al die rook, heel on plezierig om naar te kijken, jammer alsdit zo mode is en normaal word, was dat mijn laatste concert, wat ik bezocht heb, met mij waren er velen die het ergstorend vonden.

  17 augustus 2014

  Super museum! Echt een geweldige ervaring. Voor de kinderen is er veel te doen. We konden de hele tijd fantaseren in welk huis we vroeger zouden wonen. Je kunt klompen schilderen en de kinderen mochten zelfs de klok van de kerk luiden. Ook voor de volwassenen was het erg leuk. Opa en oma herkenden veel spullen van vroeger. Aanrader!

  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.