Vincent van GoghHuis

Zundert
Markt 26-27
4881 CN Zundert
Vincent van Gogh is geboren in Zundert. De pastorie waarin de beroemde schilder werd geboren is er niet meer. Op exact dezelfde plek is een nieuwe pastorie gebouwd. Dit is het onderkomen van het Vincent van GoghHuis. In het museum maak je op een interactieve manier kennis met de schilder.

Tentoonstelling
De vaste tentoonstelling "De wortels van een meester" geeft je een kijk in het persoonlijke leven van Vincent van Gogh. Hoe was zijn relatie met zijn familie en welke rol speelde het geloof in zijn leven. Je komt het allemaal te weten door middel van een bijzonder hoorspel. In het museum zijn ook wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars van de 20ste en 21ste eeuw worden belicht die zijn geïnspireerd door Vincent van Gogh. Het is ook mogelijk om een rondleiding door het museum te boeken met eventueel een Van Gogh wandeling door Zundert.

Workshop
In het museum kun je ook de workshop "Schilderen als Van Gogh" volgen. Daarbij leer je onder andere hoe Vincent van Gogh zijn kwast vasthield en zijn kleuren mengde.

Bezoek de website >>

    Reviews van Vincent van GoghHuis

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.