Tassenmuseum Hendrikje

Amsterdam
Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam

Het Tassenmuseum neemt je mee in de geschiedenis van de tas en vertelt een verhaal over de veranderingen van de tas vanaf de Middeleeuwen. Naast tassen uit de 15e tot en met de 21ste eeuw zijn er ook tassen te zien van hedendaagse ontwerpers en designers. Je ziet buidels, dijzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, koffers, avondtasjes en hand- en schoudertassen van bekende modehuizen en ontwerpers, zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Door de eeuwen heen heeft de tas veel verschillende functies gehad. In het museum ontdek je dat achter elke tas een verhaal zit, over veranderingen in de mode, de emancipatie van de vrouw en de ontdekking van nieuwe technieken en materialen. Tevens zijn er geregeld wisselende exposities en tentoonstellingen.

Stijlkamers
Tassenmuseum Hendrikje is in het bezit van twee prachtige stijlkamers uit de 17e en 18e eeuw en een mooi aangelegde historische tuin. Ontdek eerst de collectie en geniet daarna van een luxe high tea, lunch of een koffiearrangement. Neem plaats in één van onze stijlkamers of in het sfeervolle museumcafé. Tijdens de high tea krijg je de keuze uit verschillende soorten thee, hartige en zoete lekkernijen, zoals een warm hartig hapje, een zout koekje, sandwiches met divers beleg, diverse zoetigheden en een scone met echte clotted cream en jam. De stijlkamers kunnen ook verhuurd worden als diner, borrel, vergader en trouwlocatie.

Activiteiten
Tassenmuseum Hendrikje is niet alleen een prachtig museum met een bijzondere collectie. Er vinden ook verschillende activiteiten plaats zoals workshops, lezingen en rondleidingen.

Museumwinkel
Neem voor of na je bezoek een kijkje in onze uitgebreide museumwinkel. Er is een grote sortering aan aparte tassen en accessoires van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers. Ook vind je een uitgebreid assortiment kaarten, boeken en cadeau's.

Bezoek de website >>

Google Maps
Tassenmuseum
Tas
In de stad
Vriendinnen uitje

  Reviews van Tassenmuseum Hendrikje

  15 April 2015

  Erg leuk museum dat je van leuke weetjes voorziet en stukken inhoudelijker is, dan het op het eerste gezicht lijkt. Je hoeft geen tassen liefhebber te zijn om je te vermaken in het museum.

  Naomi
  Naomi

  6 March 2013

  Een ontzettend mooi museum en een prachtig gebouw. De collectie neemt je mee in de geweldige geschiedenis van de tas. De tassen zijn een kunst op zichzelf.

  Loo
  Loo

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden