Bestel kaartjes

Rijksmuseum voor Volkenkunde

Leiden
Steenstraat 1
2300 AE Leiden
Collectie
Een boeiende aanvulling op een bezoek aan het museum biedt het uitgebreide activiteitenprogramma met onder andere gratis lezingen, films, muziek- en dansoptredens.

Permanente tentoonstelling
Lopend door de nieuwe permanente tentoonstelling is het alsof er een wandeling rond de aarde wordt gemaakt, van continent naar continent. Zo raakt de bezoeker in drie achtereenvolgende zalen van de Siberiërs met hun vissenhuidenjassen, via Noordamerikaanse Indianenhoofdtooien en Zuidamerikaans goud tot bij de bronzen koningskoppen van het oude Afrikaanse koninkrijk Benin in Nigeria.

Elke zaal een eigen verhaal en toch komt alles bijelkaar. De culturen hebben elkaar diepgaand beïnvloed, al sinds duizenden jaren. Op grote wanden in de zalen is met grote projecties uitgebeeld hoe de contacten verliepen. Zo is in de Aziëzaal te zien hoe het boeddhisme in het begin van onze jaartelling vanuit India in China doordrong. In de Japanzaal blijkt dat de Chinezen op hun beurt deze vreedzame wereldvisie aan de Japanners doorgaven; maar is ook aanschouwelijk gemaakt hoe de laatsten zich eeuwenlang verborgen hielden en slechts via een Nederlandse handelsvestiging enig contact met het Westen duldden.

Hedendaagse kunst krijgt een plek binnen en buiten het museum. Elf kunstenaars die zich bezighouden met culturele representatie hebben een kunstwerk gerealiseerd.


Bezoek de website >>

  Kaartjes met korting voor Rijksmuseum voor Volkenkunde

  Uitjekrant.nl
  Uitjekrant.nl heeft elke dag nieuwe aanbiedingen met hoge korting. Je ontvangt de tickets direct per e-mail.
  Vanaf € 4.80 per persoon
  Groupon
  Koop je tickets met korting bij Groupon en profiteer alleen vandaag van deze actie.
  Met korting vanaf € 8.00 per persoon

  Reviews van Rijksmuseum voor Volkenkunde

  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.