Polderhuis Westkapelle

Westkapelle
Polderhuis Westkapelle
Zuidstraat 1
4361 AK Westkapelle

Je leert Westkapelle en de omgeving kennen en maakt kennis met het ontstaan van het dijkdorp, met de oude gewoonten en gebruiken van de Westkappelse gemeenschap, het belang van de dijk en het dijkwerk.

Tweede wereldoorlog
Uiteraard is er ook aandacht voor één van de meest aangrijpende periodes in de geschiedenis van het dijkdorp: de Tweede Wereldoorlog met de bombardementen op dijken in Walcheren in 1944, de inundatie die er op volgde, het dichten van de dijk en de wederopbouw van het dijkdorp.

Wisselexpositie
In de ontmoetingsruimte kun je de (wissel)expositie bezoeken, of met een kopje koffie en iets lekkers de vele mappen met informatie, oude kranten en foto's doorspitten. In de museumwinkel worden er leuke souvenirs, Zeeuwse producten, ansichtkaarten en diverse boeken over de museumthema's verkocht.

Activiteiten
In de zomer worden er regelmatig leuke evenementen en activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen. Polderhuis Westkapelle leent zich ook goed voor een schoolreisje, kinderfeestje of teambuildingsactiviteit.

Bezoek de website >>

Google Maps
Dijk - oorlog museum
tentoonstelling g
fotos

  Reviews van Polderhuis Westkapelle

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden