Panorama Tulip Land

Voorhout
Jacoba van Beierenweg 79
2215 KV Voorhout
Panorama Tulipland in Voorhout is een nog tamelijk jonge toeristische attractie in het hart van de Bollenstreek. Een van de trekpleisters is het Panorama van de Bollenstreek, een indrukwekkend kunstwerk (62 meter lang en 4 meter hoog) dat in een circel is geplaatst en dat kijkers het idee geeft dat men midden tussen de in bloeistaande bollenvelden staat of zit. Aan het panorama wordt nog steeds gewerkt. Vrijwel dagelijks kunnen bezoekers- onder het genot van een kopje koffie- de kunstenaar aan het werk zien.

Het panorama maakt deel uit van de toeristische lenteattractie Panorama TulipLand, gelegen in Voorhout. Naast het panorama is daar voor bezoekers nog veel meer te zien en te beleven. Zo draaien er onder meer (gratis) films over de Hollandse bollenindustrie, zijn er diverse exposities rondom het thema van de tulp en is er een gezellige permanente lentemarkt waar bloembollen en een keur aan tulpsouvenirs te koop zijn. Daarnaast zijn er diverse minitentoonstellingen. Panoroma TulipLand is een ideale 'uitvalsbasis' om per fiets de bollenstreek te gaan verkennen.

Museum
Het bollen Museum van Panorama Tulipland Panorama TulipLand heeft museale afdeling waar de bezoekers kennis kunnen maken met de bollenteelt uit vervlogen jaren. Er is onder meer een selectie oude werktuigen te zien en materialen waarmee vroeger op het land en in de schuur werd gewerkt. Bovendien is er een ruime hoeveelheid historisch fotomateriaal (met toelichting) en draait er permanent een video en dvd met beelden van vroeger. Bezoekers gaan dus nog even terug in de tijd maar kunnen tevens kennis maken met de huidige moderne bloembollenindustrie. In het filmzaaltje draait permanent de dvd Passion, een negentien minuten durende impressie over de huidige wijze van bloembollen telen en exporteren. Souvenirs van Nederland en het bollengebied.

Bezoek de website >>

Reviews van Panorama Tulip Land

Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.