Openluchtmuseum "Ellert en Brammert"

Schoonoord
Tramstraat 73
7848 BJ Schoonoord
In dit museum, gelegen in de streek het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Het wonen en leven in deze omgeving wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de eerste plaats is daar de plaggenhut. Maar een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en zelfs een gevangenis behoren o.a. tot de collectie.

Ellert en Brammert
De reuzen Ellert en Brammert hielden in deze omgeving hun strooptochten. Zij staan nu als blikvangers bij de ingang van het museum. In het hol van de beide rovers wordt de legende gedeeltelijk driedimensionaal uitgebeeld. Een speeltuin en kinderboerderij maken het geheel compleet.

De kinderboerderij
In de kinderboerderij is een 16-delig kippenverblijf opgenomen, waarin Drentse hoenders zijn gehuisvest in verschillende kleurslagen, zoals die vroeger overal in Drenthe op de boerenerven voorkwamen.

Bezoek de website >>

  Reviews van Openluchtmuseum "Ellert en Brammert"

  1 juni 2010

  Wij hebben op 29 september 2010 het Openluchtmuseum "Ellert en Brammert" bezocht. Waren heel vroeger weleens geweest maar we waren blij verrast dat het er allemaal zo goed onderhouden bij stond. Veel herkenbare dingen. Genoten van een heerlijke bakje koffie met koek. Mooie dag gehad, onze complimenten hiervoor. Fam. van Leeuwen uit Bergen op Zoom.

  C.  van Leeuwen
  C. van Leeuwen
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.