Nieuw Land Erfgoedcentrum

Lelystad
Oostvaardersdijk 113
8242 PA Lelystad
Drie presentaties zijn speciaal voor kinderen gemaakt, met heel veel dingen die zij zelf kunnen doen en onderzoeken. Zo zijn kinderen archeoloog in Ondergronds en gaan zij aan de slag als een echte ingenieur, boer of waterbouwer in het Watertheater. Ze beleven het sprookje van de Watermensen en kunnen zelfs oog in oog staan met de prehistorische Swifterbantman in OER!

Tentoonstellingen
Verder zijn er tentoonstellingen voor jong en oud over de prehistorie in Flevoland, over de strijd tegen het water en over de toekomst van het IJsselmeergebied. Maak een reis door de tijd aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen die in dit gebied leefden, of geleefd zouden kunnen hebben! De nieuwste vaste multimediale tentoonstelling 'Polderen!' laat iedereen de bijzondere geschiedenis én toekomst van het Zuiderzeegebied en Flevoland beleven.

Archief
Nieuw Land bewaart en beheert het grootste deel van de Flevolandse collecties. Werkelijk uniek zijn de archieven - particulier en van overheden - die de basis vormen van onze kennis over het Zuiderzeeproject: tienduizenden foto's, documenten, kaarten, tekeningen en objecten die bij de inpoldering van het gebied in de oude zeebodem werden teruggevonden.

Studiecentrum
Nieuw Land is een centrum van onderzoek, studie en educatie. Voor scholen zijn verschillende educatieve programma's beschikbaar. Het gratis toegankelijke studiecentrum heeft een gespecialiseerde bibliotheek en er zijn volop mogelijkheden om de archieven en collecties te bestuderen. Nieuw Land verricht zelf ook wetenschappelijk onderzoek en werkt daarbij samen met diverse Nederlandse universiteiten. Het onderzoek wordt gepubliceerd of wordt vertaald in tentoonstellingen en educatieve programma's.

Bezoek de website >>

  Reviews van Nieuw Land Erfgoedcentrum

  24 januari 2013

  Was fantastisch. Moet je echt een keer meegemaakt hebben!

  Marjan  van Hoorne
  Marjan van Hoorne
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.